Visste du at alle artikler i denne wikien er under kontinuerlig utvikling?
Er det noe du ønsker å skrive om eller omskrive? Registrer deg som bruker og bli med på laget!
Har du mindre korrigeringer eller supplerende opplysninger? Ta kontakt med oss på Norsk lokalhistorisk institutt!

Helga Refsnes

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Helga Refsnes. Ukjent fotograf.

Helga Refsnes (født 26. juli 1864 i Kristiansand, død 2. desember 1945 samme sted). Hun var datter av skipskaptein Jacob Nörbeck og Mathilde Polti. I 1860-årene bodde familien i Dronningens gate 55 og i 1870-årene i Kirkegata 27 i Kristiansand.

Helga ble gift med folkeskolelærer Eilert Tobias Refsnes i 1897. I årene rundt 1900 bodde de i Østre Strandgate 35, som de også eide.

Helga Refsnes ble valgt inn i Kristiansand bystyre ved kommunevalget i 1901. Hun representerte Høyre. Mannen tilhørte samme parti og satt i bystyret flere perioder.

Helga var utdannet lærer og jobbet i noen år på Østlandet før hun vendte hjem til Kristiansand. I fødebyen arbeidet hun på Lund skole og fortsatte som vikar etter hun var gift. Hun ble ved 80-årsdagen beskrevet som en kjent dame i Kristiansand. Hun hadde mange interesser og la ned en stor innsats for omstreifermisjonen.

Resten av livet flyttet ekteparet ofte og bodde på forskjellige adresser i Kristiansand. Helga Refsnes ble enke i 1929. I 1936 fikk hun plass i hjemmet for eldre damer, som lå i Kronprinsens gate 14. Der hadde nylig Andrea Hoch bodd, hun som også ble valgt inn i bystyret i 1901.

Kilder og litteratur

Eksterne lenker


Logo De 100 første.jpg Helga Refsnes er del av prosjektet De 100 første kvinner i kommunestyrene som er kommet i stand i forbindelse med Stemmerettsjubileet 1913-2013. Artiklene i denne serien er tilgjengelig i denne oversikten.