På grunn av nødvendig vedlikehold vil Lokalhistoriewiki ikke være tilgjengelig fra kl. 14.00 og omkring fire timer framover den 24. juli 2014. Vi beklager ulemper dette måtte medføre.

Nedre Romerike Trekkhundklubb

Fra lokalhistoriewiki.no
Gå til: navigasjon, søk

Nedre Romerike Trekkhundklubb (NRTK) ble stiftet 19. januar 1960. Klubben, hvis hovedaktivitet er hundekjøring nordisk stil (med ski og pulk), var i utgangspunktet en interkommunal klubb. Da de fleste medlemmene etter hvert var hjemmehørende i Lørenskog, har klubben vært å regne som en Lørenskog-klubb siden midt av 1970-åra.

Fram til slutten av 1970-åra drev klubben med konkurransekjøring, kjøring i marka med funksjonshemmede og sanitetskjøring/fjellsikring. På denne tida hadde NRTK hundespann stasjonert på Olaseter, ved Olaputten i Rælingen og ved Varingskollen i Hakadal, samt hundespann på fjellet i påska. Disse var klare til hjelpetjeneste. Senere hadde klubben også et spann som var stasjonert ved klubbhytta i Østbyskogen. Hytta ble bygd av medlemmene på dugnad i 1964, men i 1980-åra ble den solgt.

Etter 1970-åra har konkurransekjøring vært klubbens viktigste aktivitet, og enkelte medlemmer har hevdet seg helt i verdenstoppen. Trond Rinnan ble europamester i 1-spann i 1996, mens Anders Hauger ble verdensmester i samme øvelse i 1999. Begge var med på det norske laget som vant stafettgull i VM i 1997.

NRTK har arrangert flere terminfestede løp, herunder NM og Nordisk Mesterskap. De aller siste åra har aktiviteten vært noe lavere, og klubben arrangerer nå Romerikssprinten én gang i året.


0230 Lorenskog komm.png Nedre Romerike Trekkhundklubb er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Personlige verktøy
Navnerom

Varianter
Handlinger
Avdelinger
Forsider
Verktøy