Visste du at alle artikler i denne wikien er under kontinuerlig utvikling?
Er det noe du ønsker å skrive om eller omskrive? Registrer deg som bruker og bli med på laget!
Har du mindre korrigeringer eller supplerende opplysninger? Ta kontakt med oss på Norsk lokalhistorisk institutt!

Strømmen Tennisklubb

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk
Svein Fjeldvang sikret klubben en bronseplass i NM 1946.

Strømmen Tennisklubb ble stiftet 10. juni 1930. Styrets første jobb var å skaffe klubben bane. Sverre Damhaug stilte seg svært velvillig, og klubben opprettet en leiekontrakt for areal til en bane på hans eiendom i Strømsveien 69, omtrent i dagens trasé for Støperiveien. Det ble imidlertid snart for lite med bare én bane, og i 1933 startet arbeidet med å skaffe nytt baneanlegg. Året etter ble det undertegnet en kontrakt med Skedsmo kommune om to baner i Skolegata 17-21. Etter stor dugnadsinnsats fra medlemmene var begge banene ferdig allerede i 1935.

Etter krigen økte interessen for tennis i Strømmen, og høsten 1949 ble det rettet en henvendelse til kommunen om å få forlenget leiekontrakten og om mulig få en utvidelse av anlegget. Dette ble avslått under henvisning til ny reguleringsplan for området.

Senere skaffet klubben sin nåværende tomt i Gamle Strømsvei, og i 1957 sto to baner klare. I 1959 var også et etterlengtet klubbhus på plass. Tennisinteressen var fortsatt økende, og på slutten av syttitallet var det på tide å tenke på en utvidelse av anlegget. To nye baner sto klare i 1986 etter nok en stor dugnadsinnsats av medlemmene, med Ragnar Theodorsen i spissen. Medlemstallet var da rundt 125, i dag er det noe under det halve.

Klubbens grand old men har vært Gothard Fjeldvang og Kåre Nicolaisen, begge dyktige både som tennisspillere og administratorer.

Klubbens dominerende spiller i perioden 1955 - 2000 var Rolf Sundby, med 25-30 klubbmesterskap og turneringsseire i Oslo-området, Hamar, Gjøvik, Lillehammer, Stavanger og Ålesund. Under studietiden i Bergen vant han dessuten fire Bergensmesterskap – tre innendørs og ett utendørs.

Av resultater for klubbens øvrige medlemmer nevnes Svein Fjeldvangs 3. plass i NM for juniorer i 1946. I de senere årene har Brit Bækkevold, Mikjel Aksnes, Christen Kaalstad og Rolf Sundby skaffet klubben NM-titler i veteranklassene.


Litteratur

  • Bunæs, Steinar og Alf Stefferud 2008: Strømmen II. Fra frigjøringen til åttiårene. Utg. Strømmen Vel og Sagelvas Venner. ISBN 978-82-997416-2-0