lokalhistoriewiki.no:Månedens dugnad 2017

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Januar

Det gamle Jessheim herredshus var rådhuset i Ullensaker kommune fram til 1967.
Foto: Stig Rune Pedersen (2012)

I januar ønsker vi å utvide kommuneartiklene for Østlandet. Disse er i mange tilfeller svært korte (se liste nedenfor). Fordi Solberg-regjeringas kommunereform får størst konsekvenser for Vestfold, er det blant annet aktuelt å arbeide med kommuneartiklene i dette fylket. 1. januar ble Andebu og Stokke deler av nye Sandefjord kommune, og i 2018 etableres Færder kommune i tillegg til at Lardal blir slått sammen med Larvik kommune. Flere sammenslåinger, både i Vestfold og andre steder i Norge, følger i 2020. Vi trenger artikler om både nye og gamle kommuner, for eksempel om administrasjonshistorie, økonomisk utvikling, skolevesen og kulturliv. Flere bilder er også særdeles velkomne! Diskusjon, forslag til arbeidsoppgaver osv. blir på denne sida.

De korteste kommuneartiklene sortert etter antall tegn:

Februar

Tospråklig skilt på biblioteket i Snåsa kommune.
Foto: Olve Utne (2011)

I februar markerer vi 100-årsjubileet for det første samemøtet, som fann stad i Tråante (Trondheim) frå tysdag den 6. februar til fredag den 9. februar 1917. Vi vil gjerne både utvide dei artiklane vi allereie har (sjå lista over korte artiklar nedanfor) og opprette nye artiklar om samiske emne (for eksempel frå ønskelista nedanfor). Fleire bilde er òg velkomne! Diskusjon, forslag til arbeidsoppgåver osv. blir på denne sida.

Dei kortaste artiklane sortert etter antal teikn:

Extension:DynamicPageList (DPL), version 2.3.0 : Warning: No results.

Ønskeliste over artiklar vi manglar men bør ha:

Mars

Fotografene og livsledsagerne Marie Høeg og Bolette Berg.
Foto: Berg & Høeg

I mars vil vi fokusere – bokstavelig talt – på de mange artiklene om fotografer på wikien. Den store databasen til Preus fotomuseum, med kortere og lengre artikler om fotografer som har virka i norske lokalsamfunn, er overført til oss. Det gjenstår en del arbeid med å formatere, korrekturlese og utvide de mer enn 5000 artiklene. Diskusjon, forslag til arbeidsoppgaver osv. finner du på denne sida. Bidra med lokalkunnskap så disse artiklene blir enda bedre.

Mars er en god måned for å løfte fram en kvinnelig fotograf!
Fotografyrket ble et gjennombruddsyrke for kvinner. Flere av dem etablerte egne firmaer og atelierer. Fotograferingen ga også mange kvinner en mulighet til å reise rundt alene uten at det gikk ut over deres rykte. I wikien har vi rundt 700 artikler om kvinnelige fotografer. Kanskje sitter du med ekstra opplysninger om noen av dem? Eller kanskje kjenner du til noen vi ikke har artikler om?

De korteste artiklene sortert etter antall tegn:

April

Bilete gjer artiklane meir levande, og er viktige kjelder i seg sjølv. Hjelp oss å ta dei bruk!
Foto: Kristian Magnus Kanstad

Etter å ha jobba med fotografane i mars, kva kan vere meir naturleg enn at vi tar for oss bileta dei tok i april? Vi har mange tusen bilete på wikien som ligg klare til bruk, men som treng kategoriar og tekst for å gjere det lettare for andre å finne dei. Til dømes ligg det heile 77 031 bilete i Kategori:Underkategorisering ved slutten av mars. Vi er spente på om det kryp nedover i løpet av april – når du les dette er det 76993 bilete att i kategorien. Vi har òg mange bilete som ikkje er i bruk - i mange høve ligg det ein artikkel klar og ventar på eit bilete – eller du kan la deg inspirere til å skrive ein sjølv og ta bileta i bruk.

Vi har sett opp ei hjelpeside for å gjere det lettare å kome i gang med dette arbeidet. Der finn du fleire veger inn til bileta vi treng hjelp med. Og her skal du få første oppgåve: Kvar er desse bileta tekne?

Mai

Mal:Månedens dugnad 2017-05

Juni

Mal:Månedens dugnad 2017-06

Juli

Mal:Månedens dugnad 2017-07

August

Mal:Månedens dugnad 2017-08

September

Mal:Månedens dugnad 2017-09

Oktober

Mal:Månedens dugnad 2017-10

November

Mal:Månedens dugnad 2017-11

Desember

Mal:Månedens dugnad 2017-12