Bruker:Kallrustad

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 14. sep. 2011 kl. 09:37 av Kallrustad (diskusjon | bidrag)

Gå til: navigasjon, søk
Nli-logo-ff4500.png Denne brukeren er tilknyttet
Norsk lokalhistorisk institutt.

Brukeren Kallrustad er identisk med Trond Nygård. Jeg er cand.philol. med hovedfag i historie (UiO 2001). Siden 2010 har jeg vært ansatt ved Norsk lokalhistorisk institutt, som administrator og veileder på wikien. Har sannsynligvis mest rede på nyere historie, fra 1800- og 1900-tallet. Også mer generelle artikler, om historisk metode f.eks., har jeg sysla en del med.

Arbeidsstokken på hjemmekontoret - Øver-Kallrustad i 1935.
Undertegnede er bosatt på Kallrustad i Nordlia, sju kilometer sør for FalkehjørnetGjøvik. Fra 2008 til 2011 var jeg (sammen med Marit Ekne Ruud) engasjert som forfatter av Gjøvik bys historie (to bind). Som heimføding har jeg stor interesse for lokalhistorie fra Gjøvik og Toten. Når klaustrofobien tar tak i meg, har jeg derimot ikke noe imot å skrive artikler om helt andre steder, f.eks. Oslo. Jeg bodde femten år i denne byen. Østfold er også et interessant område. De gamle smålena har ikke minst fått et nytt, framifrå stedsnavnverk.

Et halveksperimentelt prosjekt er mine noteringer frå Nordlien, der jeg skriver en slags blogg, med inspirasjon fra ei 100-150 år gammal bondedagbok.

Av andre, litt større historiske arbeid nevner jeg: