Lokalhistoriewiki:Diskusjonsforum: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Linje 35: Linje 35:


:::Høres flott ut! [[Bruker:Ida Tolgensbakk|Ida Tolgensbakk]] 21. sep 2009 kl. 13:02 (CEST)
:::Høres flott ut! [[Bruker:Ida Tolgensbakk|Ida Tolgensbakk]] 21. sep 2009 kl. 13:02 (CEST)
::::Vel, eg har oppfatta dette standpunktet før ja, blant NLI og "wikipedianarane" (som sjølvsagt er til uvurderleg hjelp i arbeidet med lw). Men da er konsekvensen uunngåeleg: ein betydeleg del av mulege brukarar (alder 50-60+) kjem neppe nokon gong til å kome i gang, og lw blir eit verktøy for "neste generasjon". Det er framleis etter mitt syn uheldig.--[[Bruker:Arnfinn Kjelland|Arnfinn Kjelland]] 23. sep 2009 kl. 06:56 (CEST)


== Video på lokalhistoriewiki ==
== Video på lokalhistoriewiki ==

Sideversjonen fra 23. sep. 2009 kl. 04:56

Mal:Diskusjonsforum-topp

Wikibrosjyre

NLI har fått laget en brosjyre for lokalhistoriewikien (dvs. den har wikien som hovedtema). Kom gjerne med både ros og ris! :) Dette er første utgave, men kanskje vil neste utgave bli helt annerledes. Det kan også være aktuelt å lage en kortversjon. Gi oss beskjed om du ønsker å få tilsendt trykksaken! Brosjyren ble trykt til Norske historikerdager i Bergen sist helg, der Ola Alsvik holdt foredrag om wikiens store potensial som faglig og folkelig utviklingsverktøy. Den samme Ola er forøvrig blitt markedsføringsansvarlig for wikien og arbeider nå med en plan for markedsføringen. Han tar gjerne imot innspill, både via wikien og på e-post. :) --Marianne Wiig 25. jun 2009 kl. 13:08 (CEST)

Krav til kreditering

I forbindelse med bruk av CC-by-sa så må det oppgis hva som er minimum krav til kreditering. Nå sier lokalhistoriewiki.no:Opphavsrett bare at forfatter eller lisensgiver skal krediteres slik de krever. Det er fint om dere kan skrive en side hvor dere angir krav til kreditering og om dere oppfatter dere som «lisensgiver», Eventuelt kan dere henvise til sidene som Wikipedia bruker for de samme spørsmålene. — John Erling Blad (Jeblad) 22. aug 2009 kl. 16:33 (CEST)

Vi vil selvsagt at dette skal være så presist som mulig, og hvis det er noe i vårt oppsett som kan forbedres, er vi glade for å få innspill på det. :) Fint om du kunne lagt inn lenkene til de aktuelle sidene på Wikipedia, særlig til de som omtaler dette med «lisensgiver». --Marianne Wiig 25. aug 2009 kl. 15:41 (CEST)

Ordførere og deres partitilhørighet

XX-politikere

Kategori:DNA-politikere
Kategori:NKP-politikere

Disse kategoriene kan stå som eksempel på en problematikk som «rammer» personer som kan ha vært medlem av begge disse partiene. I eksemplet Sigurd Simensen, får det den konsekvens at når man følger kategorien DNA-politikere til Kategori:DNA-politikere og føler videre til Kategori:Det_norske_Arbeiderparti så får man opp at han (SS) står listet opp blant ordførerne i Det_norske_Arbeiderparti - Hvilket han så definitivt IKKE var! - derimot var han ordfører i Harstad valgt på NKPs liste. Hva kan gjøres med dette problemet? --Gunnar E. Kristiansen 30. aug 2009 kl. 20:05 (CEST)

Kommende kategoriseringsproblem / problem med å trekke ut lister

Hittil har vi kategorisert stortingsrepresentanter etter periode løst fra partitilhørighet. Dette vil gi problemer fremover, etterhvert som en del migrerer mellom partier. Jeg tror ikke vi vil kunne fange opp dette gjennom snittene, da de respektive kategorier for perioden noen har sittet på Stortinget ikke knyttes direkte en-entydig til partiet de har sittet for. Jeg tror vi etterhvert må over på mer spesifiserte kategorier for å fange opp dette. Som dere ser over, har Harstad-gjengen allerede erfart et slikt problem ifht en ordfører. Hva mener andre? Siri Johannessen (Siri J) 4. sep 2009 kl. 19:01 (CEST)

Jeg tenker at det ser ut til å være et behov for å lage mindre kategorier: DNA-medlem 1950-1960 f eks.Ida Tolgensbakk 21. sep 2009 kl. 12:20 (CEST)
Det blir ikke lett Ida! Hvordan skal du kunne vite når vedkommende var/er medlem av ditt eller datt? Kanskje det kan gå med å sette opp DNA-politikere 1908-1921 f.eks. PLUSS NSA-politikere 1921-1927 før det igjen blir DNA-politikere 1927-1958. Her er altså brukt en såkalt høiresocialist som modell for kategoriene. Men etter som problemetjo omfatter langt fler enn politikere på venstresiden - jf. Venstre-politikere, må det kanskje lages andre modeller?--Gunnar E. Kristiansen 21. sep 2009 kl. 14:26 (CEST)

Har lokalhistoriewiki god nok funksjonalitet for å bidra til "fagutvikling og dialog"?

Opprinnelig tittel var:
"Banne i kyrkja" (i lys av seminaret 4.-5.9.): Har lokalhistoriewiki god nok funksjonalitet for å bidra til "fagutvikling og dialog"?
innkortet pga problemer med lengde i innholdsoppgaven.Siri Johannessen (Siri J) 15. sep 2009 kl. 10:47 (CEST)
Eg kan ikkje dy meg for å vere litt kjettersk, ut frå min kunnskap ikkje berre om kolleger i eige aldersgruppe (50+), men og i høve "rørsla" (dei mange 10-tusen mulege bidragsytarar som og gjerne er i kategorisen 50+ og mannkjønn) og til og med yngre folk (studentar, 20+): eg er i sterk tvil om kompetansen til aktiv interaksjon ved bruk av wikiteknologien for å diskutere faglege spørsmål er i nærleiken av god nok til å få til nemneverdig dialog.

Kvifor ikkje opprette ein eigen nettstad med eit brukarvennleg diskusjonsforum etter modell av Slektsforum. Det trur eg ville vore til stor hjelp også heilt generelt i vidareutviklinga av wikien.--Arnfinn Kjelland 7. sep 2009 kl. 14:34 (CEST)

Hei, jeg er i utgangspunktet skeptisk til å lokke brukere til et sted utenfor wikien. Er det ikke pedagogisk sett en fordel om vi lærer de nett-uvante å bruke wikien, ikke andre nettsteder? Når det er sagt, er jeg enig i at diskusjonsforumet her ikke er ideelt i dag. Det første vi bør gjøre er vel å arkivere noen av de gamle trådene, og dessuten sørge for at tråder som sist er kommentert, kommer øverst og dermed blir mer synlige. Ida Tolgensbakk 21. sep 2009 kl. 12:18 (CEST)
Jeg er enig med deg i at folk ikke bør lokkes utenfor wikien, men det å snu diskusjonssidene «på hodet» i forhold til oppsett av mange nettdebatter og wikipedia generelt tror jeg ikke er lurt. Det vil forvirre ganske mange. Planen er å gå gjennom forumet, og arkivere/sortere en del av de eldste trådene i løpet av kommende uke. Forumet er for tungt slik det er nå. Siri Johannessen (Siri J) 21. sep 2009 kl. 12:50 (CEST)
Høres flott ut! Ida Tolgensbakk 21. sep 2009 kl. 13:02 (CEST)
Vel, eg har oppfatta dette standpunktet før ja, blant NLI og "wikipedianarane" (som sjølvsagt er til uvurderleg hjelp i arbeidet med lw). Men da er konsekvensen uunngåeleg: ein betydeleg del av mulege brukarar (alder 50-60+) kjem neppe nokon gong til å kome i gang, og lw blir eit verktøy for "neste generasjon". Det er framleis etter mitt syn uheldig.--Arnfinn Kjelland 23. sep 2009 kl. 06:56 (CEST)

Video på lokalhistoriewiki

Eg har fått ein videosnutt som illustrasjon til artikkelen Nøttesanking_med_hasselkrok (korleis ein nyttar kroken). Den er på 50 sekund, 17 MB i AVI-format. Eg har ikkje erfaring med video, men ser Olve har lagt et par på You Tube med lenke til artikkelen. Spørsmålet gjeld om det er egna å legge ut slike klipp dirkete i wikien her, evt. i kva format og om dei kan komprimerast med tilgjengelege gratisprogram?--Arnfinn Kjelland 20. sep 2009 kl. 09:19 (CEST)

Hei, dette høres jo utrolig flott ut! Marianne sjekker opp med LinuxLab om hvordan vi skal kunne gjøre det med videosnutter på wikien.Ida Tolgensbakk 21. sep 2009 kl. 12:12 (CEST)

Wikipedia Akademi

Wikipedia Academy 2009 er et seminar rettet mot akademiske miljøer om bruk av og formidling på Wikipedia. Det vil bli i uke 42, det vil si 14. og 15. oktober 2009, på Bryggens museum i Bergen.

På fredagen rett etter, det vil si 16. oktober, vil det bli en Workshop i Møllendaslveien 6. 6 i Høgskolen i Bergens lokaler.

Seminaret blir avholdt i samarbeid med Høgskolen i Bergen og Friprog.

Det består av fire tema, hvert tema blir avsluttet av en paneldebatt med spørsmål til deltagerne.

Temaene er: PolitikkPresse og sosiale medierForskning og Formidling.

Brukere av Lokalhistoriewikien er velkommen til å melde seg på: Påmelding

Påmeldingsfrist er mandag 5. oktober.

Se også

--Nina Aldin Thune (Nina) 22. sep 2009 kl. 13:58 (CEST)