Østmarka Idrettslag

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Østmarka Idrettslag (Østmarka IL), stiftet i november 1993 i Lørenskog, har aktiviteter som sykkel, triatlon, klatring, rappellering, rafting og friluftsliv på programmet. Idrettslaget har ca. 100 medlemmer (2008), inkludert en av landets største sykkelgrupper for kvinner. Draktfargene er blodrødt, svart og gult.

Østmarka Idrettslag er kjent for forebyggende, verdiskapende arbeid. I dette arbeidet samarbeider idrettslaget med en del av de andre idrettslagene i Lørenskog, Lørenskog kommune og Lørenskog videregående skole. Et viktig prosjekt er Storbyprosjektet, der sosial integrering, særlig av innvandrerjenter, står i sentrum. I tillegg legger Østmarka Idrettslag vekt på å legge til rette for aktiviteter for fysisk handikappede og psykisk utviklingshemmede.

I sine rekker har Østmarka Idrettslag blant andre Kirsti Ruud, som sykler for U23-landslaget, og Øyvind Johannessen, som har vunnet flere triatlonmesterskap. Idrettslagets nåværende leder, Vidar Bøe, har mottatt en rekke priser for arbeidet han har vært involvert i gjennom laget, blant annet kulturpris, verdipris og miljøpris.

Østmarka Idrettslag holder til i Gamle Bjørndalsveien 4.


0230 Lorenskog komm.png Østmarka Idrettslag er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.