Klöckers hus

Fra lokalhistoriewiki.no
(Omdirigert fra Kløckers Hus)
Hopp til: navigasjon, søk
Klöckers hus.
Foto: Karl Ragnar Gjertsen

Klöckers hus er et borgerhjem fra 1826Tyholmen i Arendal kommune. Det ble oppført av tollinspektør Johannes Nicolai von Klöcker i empirestil. De bakerste delene av bygningen er fra 1600-tallet. Bygningen var i privat eie til 1982, da den ble overtatt av Stiftelsen Klöckers hus. Bygningen er per 2010 museum. Museet viser hvordan en velstående borgerfamilie levde.

Første etasje rommer en gammel krambod, et gammelt apotek og kontor for stiftelsens sekretær. Andre etasje viser et borgerhjem, slik det kunne se ut i 1900. Tredje etasje inneholder festsal.

Man har innredet en del av bakgårdsbygningen som «Matrosens hjem», en liten leilighet som viser hvordan en sjømannsfamilie levde i 1860- og 1870-årene.

En landauer - som er brukt ved flere kongebesøk i Arendal - har fått plass i stallen.

Se også

Kilder

Eksterne lenker


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Kløckers hus» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.