Nedre Romerike Trekkhundklubb

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Nedre Romerike Trekkhundklubb (NRTK) ble stiftet 19. januar 1960. Klubben, hvis hovedaktivitet er hundekjøring nordisk stil (med ski og pulk), var i utgangspunktet en interkommunal klubb. Da de fleste medlemmene etter hvert var hjemmehørende i Lørenskog, har klubben vært å regne som en Lørenskog-klubb siden midt av 1970-åra.

Fram til slutten av 1970-åra drev klubben med konkurransekjøring, kjøring i marka med funksjonshemmede og sanitetskjøring/fjellsikring. På denne tida hadde NRTK hundespann stasjonert på Olaseter, ved Olaputten i Rælingen og ved Varingskollen i Hakadal, samt hundespann på fjellet i påska. Disse var klare til hjelpetjeneste. Senere hadde klubben også et spann som var stasjonert ved klubbhytta i Østbyskogen. Hytta ble bygd av medlemmene på dugnad i 1964, men i 1980-åra ble den solgt.

Etter 1970-åra har konkurransekjøring vært klubbens viktigste aktivitet, og enkelte medlemmer har hevdet seg helt i verdenstoppen. Trond Rinnan ble europamester i 1-spann i 1996, mens Anders Hauger ble verdensmester i samme øvelse i 1999. Begge var med på det norske laget som vant stafettgull i VM i 1997.

NRTK har arrangert flere terminfestede løp, herunder NM og Nordisk Mesterskap. De aller siste åra har aktiviteten vært noe lavere, og klubben arrangerer nå Romerikssprinten én gang i året.


0230 Lorenskog komm.png Nedre Romerike Trekkhundklubb er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.