Æskavring

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Æskavring bakes av rester av brøddeig blandet med knuste kokte poteter. Det finnes flere mulige fremgangsmåter, surdeig eller gjær kan tilsettes, og deigen må stå en stund til heving (æsing) før passende biter deig klappes flat til en tykkelse på 1–2 cm og stekes på stekepanne, takke eller ovn med ovnsringer. Utenpå ser den ut som lompe, men den er mye tykkere og kan deles. Den blir servert med smør og sirup.

Æskavring er kjent tradisjonsmat i bygdelaga rundt Mjøsa, der den også tilberedes og serveres ved museumsarrangement og liknende. Det er uvisst hvor gammelt ordet æskavring er, men på Wikipedia vises det til Klara Sandberg i Hunndalen som brukte det i 1940-årene.


Creative Commons License Denne artikkelen er helt eller delvis basert på artikkelen «Æskavring» fra Wikipedia på bokmål og riksmål og kan kopieres, distribueres og/eller endres slik det er angitt i lisenstekst for cc-by-sa 3.0. For en liste over bidragsytere til den opprinnelige artikkelen, se endringshistorikk knyttet til den opprinnelige artikkelen. For en liste over bidragsytere til denne versjonen, se endringshistorikk knyttet til denne siden.
Artikkelen bør gjennomgås med tanke på tilpasninger til lokalhistoriewiki.no. Se Hjelp:Forskjeller fra Wikipedia for mer informasjon.


Andre kilder