Anders Galåen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Anders Galåen (født 1929) var fotograf på Røros fra 1967.

Han er sønn av Peder Klemmetsen Galåen. Anders Galåen ble gift med Randi Aasen (f. 1930). Læretid hos fotograf Alf Sandnes, Røros 1952, fotoskole Oslo 1953/54, samt noen uker ved fotoskolen i Trondheim. Svennebrev 1959, håndverkerbrev 1967, startet fotoatelieret Galåen Foto på Røros samme år og drev dette til 1970. Overtok da det firmaet som var startet av Iver Olsen i 1868, overtatt av sønnen Ole Iversen Buch i 1884 og dennes datter Bodil Wivelstad i 1949. Drev atelier og fotoforretning til 1976, flyttet så inn i nye lokaler og forandret firmanavnet til Galåen Foto.

Har oppbevart det gamle firmaet Iver Olsens platearkiv, og laget kopier av de gamle negativene på bestilling. Røros kommune har nå kjøpt samlingen som oppbevares i Røros bibliotek.

Kilder


Annonse fra Fotograf Behrends i Indtrøndelagen 17.1. 1913.jpg Anders Galåen er basert på data fra Preus Museums registre over norske fotografer og fotografiske samlinger, som er tilgjengelig på Nasjonalbibliotekets nettsider. Artikkelen er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.
Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!