BærMuDa

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

BærMuDa, Bærum musikk- og danseteater, musikalgruppe dannet 1989, het opprinnelig Musical Dreams. Utgangspunktet for gruppen var Grav musikkorps, som ønsket å lage en musikalforestilling hvor medlemmene også kunne delta som sangere/skuespillere/dansere. Forestillingen «Musical Dreams» ble en suksess og ble etterfulgt av den nyskrevne musikalen «Alt blir som det skal, Ali Baba». De som ville drive videre som musikalgruppe, etablerte etter dette BærMuDa. Gruppen har satt opp en rekke musikaler og musikalshow: Gjennom Trolløyet, Spelemann på taket, Sommer i Tyrol, Tre magiske saftdråper, Broadway Dreams, Tante Pose, Viser i grenseland, Sing when you´re swinging, Bør Børson og Ungen. Forestillingene er satt opp i Sandvika teater, Bærum kulturhus, Rainbow hotell Oslofjord og Stabekk kulturhus.

I mange år har gruppen samarbeidet med andre aktører, først og fremst Øystein Wiik, og bl.a. deltatt i oppsetningen av Sofies verden. De har også deltatt som kor på London-oppsetninger av Chess og Les Miserables i Oslo Spektrum og Lillestrøm kulturhus. BærMuDa bruker profesjonelle i alle støttefunksjoner som regi, koreografi, musikalsk ledelse, orkester, scenografi og til dels også kostymedesign. BærMuDa har mellom 20 og 30 medlemmer og tar inn nye medlemmer etter behov.

BærMuDa Mini (Bærum musikk- og danseteater Mini)

Teatergruppe for barn og ungdom mellom 8 og 19 år, etablert 1997. Gruppen er foreldredrevet og instruktører har vært hentet fra BærMuDa. BærMuDa Mini har 30–40 faste medlemmer med opptak etter venteliste. Medlemmene er inndelt i barnegruppe (8–10 år) og ungdomsgruppe (11–18). BærMuDa Mini setter opp forestillinger én til to ganger i året med 10–12 forestillinger hver gang. Alle oppsetninger inneholder både sang, dans og teater og er hittil alltid blitt spilt på Lille Scene i Sandvika.

BærMuDa Ungdom (Bærum musikk- og danseteater Ungdom)

Etablert i 2007. Gruppen drives av skuespillerne og er kontigentbasert. Margrete Beck Heien er instruktør, men skuespillerne gis stort ansvar for utviklingen av forestillingen. BærMuDa Ungdom har ingen faste medlemmer. Påmelding skjer før hvert prosjekt. Målgruppen for forestillingene er ungdom mellom 13 og 20 år. BærMuDa Ungdom har vanligvis to forestillingsprosjekter i året med fire-seks forestillinger pr. prosjekt. Første forestilling var Romeo og Julie på Lille Scene i Sandvika teater i 2007.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg BærMuDa er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.