Lørenskog Idrettsforening

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Lørenskog Idrettsforening ble etablert i desember 1948 gjennom en sammenslåing av de daværende klubbene Solheim Idrettsforening (stiftet i april 1929) og Lørenskogkameratene (stiftet i november 1932). Solheim IF var fra starten tilknyttet Arbeidernes Idrettsforbund, mens Lørenskogkameratene ble opptatt som medlem i Norges Fotballforbund 19. november 1933. Disse to klubbene tilhørte hver sin fotballkrets, henholdsvis Vestre Romerike og Oslo. Lørenskog IF regner sine røtter tilbake til stiftelsen av den eldste av disse to foreningene.

Både Solheim Idrettsforening og Lørenskogkameratene var i drift ved sammenslåingen. Klubbene hadde da allerede samarbeidet i to år om opparbeidingen av Rolvsrud stadion. På denne tida sto friidrett, fotball og håndball på Lørenskog IFs program, men fra 1963 har klubben vært en ren fotballklubb. Draktene består av blå trøyer, røde bukser og blå strømper.

Lørenskog IF er pr. 2008 en av landets største fotballklubber med ca. 1200 medlemmer, hvorav 950 er aktive spillere på alle årstrinn fra miniputter til senior. Dame- og jentelagene utgjør oppimot 20 % av medlemsstokken. Klubben har ansatt daglig leder på heltid og en regnskapsmedarbeider i 60 % stilling. Dertil bruker i overkant av 200 trenere, lagledere og andre tillitsvalgte mye fritid på klubbens 61 lag og på klubben som helhet. Hvert år arrangerer Lørenskog IF fotballskole med ca. 350 deltakere den første uka i sommerferien. Klubben arrangerer også tre innendørscuper, spesielt beregnet på breddefotballen, i løpet av vårsesongen hvert år.

Klubbens A-lag har siden 1990 (med to unntak) vært et stabilt 2. divisjonslag. Sesongen 2002 markerte et høydepunkt med spill i 1. divisjon. Klubben har ellers i de senere åra markert seg som en av landets bedre breddeklubber med sterke resultater i aldersbestemte klasser både på kretsplan og på nasjonalt nivå. Lørenskog IF har flere seire i Norway Cup og Adidas Cup, og tre ganger har klubben erobret pokalen som tilfaller beste klubb totalt i Norway Cup.

Blant kjente utøvere som har startet sin karriere i klubben, rager utvilsomt John Carew (f. 1979), nå Aston Villa, høyest. Carew spilte for Lørenskog inntil han gikk til Vålerenga høsten 1997. Som moderklubb har Lørenskog IF mottatt betydelige beløp ved flere av Carews klubbskifter. Nevnes må også Odd «Brasken» Andersen (f. 1949), som spilte for Lillestrøm 1971–1976 og for Vålerenga i 1977, John Arvid Skistad (f. 1968), som spilte toppfotball for Stabæk, og Petter Halvorsen (f. 1973), som spilte i eliteserien for Skeid. Disse fire har, sammen med flere, vært med på å gi klubben et løft i ulike tidsepoker.

Rolvsrud stadion (se det) er foreningens hjemmebane. Klubben har i tillegg bekostet opparbeidelse og drift av et gressbaneanlegg for miniputtene på Nordlimyra ved Hammer skole. Administrasjonen holder til på Rolvsrud, der det også er møtelokaler.


0230 Lorenskog komm.png Lørenskog Idrettsforening er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.