Salhus barnehage

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Salhus barnehage, med adresse Vikavegen 10, er en kommunal barnehage i Salhus i Bergen kommune. Barnehagen åpnet i november 1973. Den har én avdeling med barn i aldersgruppen 2-6 år, og det er plass til 20 barn. To av disse plassene er forbeholdt barn under 3 år. Barnehagen har skolen og kirken som nærmeste naboer og er en typisk nærmiljøbarnehage, der hovedvekten av barna kommer fra Salhus og nærområdene rundt. Styrer er Ingebjørg Haldis Gausemel (2014).

Det var Salhus husmorlag som bygget barnehagen. Det tok 25 år fra de første planene ble laget til barnehagen stod ferdig. Salhus barnehage var opprinnelig en korttidsbarnehage, noe som var vanlig på den tiden. Med årene ble den utvidet, og i dag kan barnehagen gi tilbud om delte plasser, halvdagsplasser og tilnærmet heldagsplasser. Salhus husmorlag drev barnehagen ut 1999. Fra 1. januar 2000 overtok Bergen kommune driften.

Et viktig satsingsområde for barnehagen er kunst og kultur. Barnehagen er pilotbarnehage i prosjektet "Den kulturelle bæremeisen". Dette er et kunstformidlingsprosjekt for barn under grunnskolealder som ble satt i gang i Bergen kommune høsten 2006. Gjennom ulike kunstprosjekt, og ved tilrettelegging for estetiske fag, kunst og kulturopplevinger skal barnas skapende evner og talent utvikles. Barnehagen deltar på flere kulturarrangement og får også besøk av kunstnere.

Arkivet etter barnehagen, fra perioden 1969-2004, er avlevert Bergen Byarkiv, Salhus barnehage (A-3834).

Litteratur

  • Klæboe, Nina 2009: Husmorlaget - en viktig faktor nasjonalt og lokalt. | Fra gutteklubb til kvinnesak. Ferie- og fritidsminner fra arkivet. Fra Bergen Byarkivs skriftserie nr 8. Bergen

Eksterne lenker


Bergen byarkiv logo.jpg Salhus barnehage er basert på en artikkel publisert eller bearbeidet av medarbeidere ved Bergen byarkiv og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Se også Forside:Bergen byarkiv.