Tamilsk-Norsk forening

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tamilsk-Norsk forening ble etablert i Oslo i 1987 av Amirthalingam Subramaniam, med presten Stig Utnem som rådgiver. Initiativtakerne til etableringen av organisasjonen var Rajadurai Thambipillai, Selvarasiah Selvanayagam, Chandrakumar Visagaperumal, Ravikumar Velautham, Kiritharan Kirisanthan, Kannan, Mohan, Pon Kones, Edvin Gabriell, Ananthakrishnan og Prekash.

I 1988 etablerte foreningen en tamilskole, og i 1994 overtok Muththamil Arivaalayam denne skolen. Den er fortsatt i drift. Tamiler som flyktet fra sitt hjemland, hadde opplevd mange traumatiske og voldelige handlinger. De måtte dessuten forlate sine kjære. Dette kan gi ettervirkninger som påvirker sosiale forhold og arbeidsevne. Foreningen så nødvendigheten av å arrangere samlinger for tamiler, der de kunne diskutere og dele sine følelser og meninger.

Med hjelp fra presten Stig Utnem ble det holdt samlinger en gang i uka, og mange tamiler benyttet seg av dette enestående tilbudet. I slutten av 1980-årene og begynnelsen av 1990-årene var det ikke mange internasjonale tamilske radio- og tv-kanaler. Dermed var det vanskelig for tamiler å holde kontakt med omverdenen og holde seg oppdatert på nyheter fra Sri Lanka. En løsning ble å etablere et bibliotek for tamiler. Det fikk plass i Tøyen kirke og ga tilgang til bøker, aviser, blader og tidsskrifter fra Sri Lanka og India.

I 1993 hadde foreningen en utstilling om diskriminering og mishandling av tamiler i Sri Lanka. Utstillingen fremstilte på en forståelig måte hva tamiler har vært gjennom og fremdeles opplever i sitt hjemland. Etter krigens slutt på Sri Lanka opprettet organisasjonen Tamil Norsk Hjelp.

Litteratur


Tamilenes liv og historie i Norge 1956-2016 omslag.jpg Tamilsk-Norsk forening er basert på en artikkel publisert i Tamilenes liv og historie i Norge, eller på oppfølging til denne, og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.