Tamilsk-Norsk forening

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tamilsk-Norsk forening ble etablert i Oslo i 1987 av Amirthalingam Subramaniam, med presten Stig Utnem som rådgiver. Initiativtakerne til etableringen av organisasjonen var Rajadurai Thambipillai, Selvarasiah Selvanayagam, Chandrakumar Visagaperumal, Ravikumar Velautham, Kiritharan Kirisanthan, Kannan, Mohan, Pon Kones, Edvin Gabriell, Ananthakrishnan og Prekash.

Foreningen så nødvendigheten av å arrangere samlinger, der tamiler som hadde flyktet fra et krigsrammet Sri Lanka, kunne dele tanker og følelser rundt traumatiske hendelser de hadde opplevd, som påvirket både sosiale forhold og arbeidsevne. Mange hadde også måttet forlate sine kjære. Samlingene ble holdt en gang i uka, med bistand fra Stig Utnem, og mange tamiler benyttet seg av tilbudet.

I slutten av 1980-årene og begynnelsen av 1990-årene var det ikke mange internasjonale tamilske radio- og tv-kanaler. Dermed var det vanskelig for tamiler å holde kontakt med omverdenen og holde seg oppdatert på nyheter fra Sri Lanka. For å bøte på dette etablerte foreningen et bibliotek for tamiler i Tøyen kirke, der de fikk tilgang til bøker, aviser, blader og tidsskrifter fra Sri Lanka og India.

I 1993 hadde foreningen en utstilling om diskriminering og mishandling av tamiler i Sri Lanka. Utstillingen fremstilte på en forståelig måte hva tamiler hadde vært gjennom og fremdeles opplevde i sitt hjemland. Da krigen var slutt på Sri Lanka, opprettet foreningen Tamil Norsk Hjelp.

Foreningen etablerte også en tamilskole i 1988, som i 1994 ble overtatt av Muththamil Arivaalayam. Skolen er fortsatt i drift.

Litteratur


Tamilenes liv og historie i Norge 1956-2016 omslag.jpg Tamilsk-Norsk forening er basert på en artikkel publisert i Tamilenes liv og historie i Norge, eller på oppfølging til denne, og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.