Tormods vei (Lørenskog)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til: navigasjon, søk

Tormods vei, Rolvsrud i Lørenskog, er en vei fra Skårersletta som går videre i Ole Reistads vei. Fra Tormods vei går Torbjørns vei i en bue før den ender opp igjen i samme vei.

Veien har navn etter den islandske skalden Tormod Bereson Kolbrunarskald (ca. 997–1030). Tormod var skald og hirdmann hos Olav den hellige. Han fulgte med kongen til Gardarike (Russland) og fulgte ham tilbake i 1030. I slaget på Stiklestad ble han dødelig såret da han fikk ei pil i brystet. Ifølge sagaen trakk han selv pila ut av brystet, og da fulgte en del av hjerterøttene med. «Godt har kongen fødd oss, ennå er jeg feit om hjerterøttene,» skal Tormod ha rukket å si før han døde. Tormods vei ligger i et område av Lørenskog med flere veier som har navn etter personer med tilknytning til vikingtid og tidlig middelalder.


0230 Lorenskog komm.png Tormods vei (Lørenskog) er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.


Koordinater: 59.9254142° N 10.9519901° Ø