Tour de Finance

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Tour de Finance oppsto som et kallenavn på tempo-sykling inn til Oslo sentrum om morgenen på arbeidsdager, og har festet seg som et navn på selve sykkelstrekningen, særlig vestfra inn mot sentrum.

Navnet er tatt fra sykkelrittet Tour de France, og henspiller på at folk i finansbransjen blant mange er særlig kjent som jobbsyklister. Begrepet sto ifølge Retriever for første gang på trykk i Dagens Næringslivs artikkel «Le Tour de Finance» 1. juli 2006.

Sykkelpendling til Oslo sentrum skjer fra hele det sentrale Østlandet, men «Tour de Finance» regnes særlig for å starte på Lysakerlokket i Bærum der ulike veier inn mot hovedstaden fra strøkene lenger vest konvergerer. Herfra finnes en forholdsvis rett og uavbrutt sykkelvei mot Oslo sentrum.

Veien går i bro over Lysakerelva, passerer næringslivet på Sollerud og Vækerø, deretter langs Bestumkilen, forbi Sjølyst og Bygdøy, går langs Frognerkilen, båthavna på Framnes/Hjortnes og Filipstad før Aker brygge.

«Tour de Finance»-begrepet har også blitt forbundet, skal man tro diverse presseoppslag, med syklister som brøyter seg vei og har et anstrengt forhold til andre trafikanter, samt med en del sykkelulykker.

Kilder

  • «Le Tour de Finance» av Lars Backe Madsen, Dagens Næringsliv 1. juli 2006