Forskjell mellom versjoner av «Abel Olsen»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Abel Olsen''', født 6. mars 1918, døde 2. februar 1996, siviløkonom fra Tromsø. Han er den eneste tromsøværing som har fått tildelt [[Harstad bys fortjenstmeda...)
 
m (kat)
Linje 14: Linje 14:
  
 
{{DEFAULTSORT:Olsen, Abel}}
 
{{DEFAULTSORT:Olsen, Abel}}
[[Kategori:Harstad kommune]]
 
 
[[Kategori:Personer fra Harstad kommune]]
 
[[Kategori:Personer fra Harstad kommune]]
 
[[Kategori:Handelsmenn fra Troms]]
 
[[Kategori:Handelsmenn fra Troms]]

Revisjonen fra 23. jan. 2009 kl. 19:03

Abel Olsen, født 6. mars 1918, døde 2. februar 1996, siviløkonom fra Tromsø. Han er den eneste tromsøværing som har fått tildelt Harstad bys fortjenstmedalje. Abel Olsen var i mange år en ruvende, idealistisk pådriver innen nordnorsk næringsliv, noe han ble belønnet for ved utnevnelse til Ridder av 1. klasse av St. Olavs orden. På 1970-tallet tok han initiativ til bygging av kjøpesenter i Kanebogen og ble første formann i eierselskapet IK Kanebogen Senter i 1984. Han var en av initiativtakerne til å få opprettet et offentlig godkjent studium innen varehandel og distribusjon ved Høgskolen i Harstad. Han var også forkjemper for høyskoleutdannelse innen eksportfag.

  • Abel Olsen var initiativtaker til etablering av Siviløkonomiforeningen i Nord-Norge.

Som styreformann for AS Kaffistova, BUL/ Saga Hotell i Tromsø i omlag 30 år, drev han dette hotellet til å bli et av de beste og mest lønnsomme hotellene i landsdelen.

Som 75 år gammel pensjonist påtok han seg å styre AS Trondarnes Kaffistove i Harstad - et oppdrag han gikk inn for med stor entusiasme og faglig innsikt.

Utmerkelser

  • Ridder 1. klasse av St. Olavs orden.
  • Harstad bys fortjenstmedalje 1985.
  • Æresmedlem ab BUL iTromsø.

Kilder

  • Harstad kommunes arkiv