Bærumsmarkas Venner

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 19. mai 2017 kl. 07:29 av Kallrustad (samtale | bidrag) (AB-leksikon, råtekst)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Bærumsmarkas Venner, BMV, organisasjon opprettet 25. mars 1985 for å verne Bærumsmarka mot utbygging. Den konkrete saken som førte til opprettelsen, var planene om boligbygging i de lavereliggende delene av Bærumsmarka. Ca. 620 medlemmer (2008). BMV har nedlagt mye arbeid i uttalelser om kommunedelplaner, reguleringssaker o.l. Venneforeningens ledelse har nær kontakt med politikere og offentlig administrasjon på ulike nivåer, ofte i samarbeid med andre marka- og naturvernorganisasjoner.

I tillegg til vern av Marka arbeider foreningen med bl.a. dokumentasjon og istandsettelse av kulturminner. Vedlikehold av stinettet er en oppgave foreningen utfører, ofte i samarbeid med skoleklasser. Det arrangeres turer hvor kulturminner og naturopplevelser står i sentrum. En annen viktig oppgave er høringsuttalselser i forhold til planer om offentlige og private inngrep i Marka.

BMV har merket et stort antall natur- og kulturminner og har utgitt flere hefter om samme tema. Siden 1999 har BMV utgitt sitt eget medlemsblad, vanligvis med tre numre i året.