Bjørn Herberg: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: {{under arbeid}} '''Bjørn Herberg''' (født 23. mai 1942 i Vardal, død 16. september 2007) var major og forfatter. Bjørn Herberg hadde hele sin karriere i Forsvaret. Etter a…)
 
Ingen redigeringsforklaring
Linje 41: Linje 41:


{{bm}}
{{bm}}
</nowiki>

Sideversjonen fra 12. nov. 2019 kl. 12:41

Arbeid pågår: Vennligst ikke rediger artikkelen mens arbeidet pågår. Se redigeringshistorikken for detaljer.

Det har trolig ikke vært gjort noen endringer på artikkelen den siste uka. I så fall kan denne markeringa fjernes, men sjekk redigeringshistorikken og eventuelt diskusjonssida først.

Bjørn Herberg (født 23. mai 1942 i Vardal, død 16. september 2007) var major og forfatter.

Bjørn Herberg hadde hele sin karriere i Forsvaret. Etter artium tok han befalsskolen, i 1964, og fire år senere gikk han ut fra krigsskolen. I 1979 var Hærens stabsskole unnagjort. Avbrutt av tre år på Sessvollmoen og tre år i Kristiansand, tjenestegjorde han vesentlig på Jørstadmoen, blant annet som sjef for øvingsavdelingen. Sitt yrkesaktive liv avsluttet han på Jørstadmoen som major i hæren i 1999. Nå skulle han bli pensjonist og drive med det som interesserte han mest, lokalhistorie. Samtidig, i en alder av 57 år, begynte han å studere samtidshistorie ved Høgskolen i Lillehammer, noe som skulle gjøre han enda bedre skikket til å drive med sin hobby.

Bjørn Herberg var bosatt på Biri, og sto for en imponerende lokalhistorisk produksjon, først og fremst gjennom hjertebarnet Birid-Blad, hvor han var både forfatter og redaktør. Han var en god drivkraft i Gjøvik Historielag og i mange år redigerte han lagets årbok og skrev artikler i blader og aviser. Bjørn var grundig i sitt arbeid med kilder og opplysninger i historiesammenheng, og hans bakgrunn som yrkesoffiser var nok bærebjelken i dette arbeidet. For sin store innsats ble han utnevnt til æresmedlem i Gjøvik Historielag, en utmerkelse som henger svært høyt.

Han trivdes godt i stillheten i skogbrynet, med skogen i ryggen, der øynene kunne følge det åpne landskapet. Der kunne han sitte og la tankene fare. Etterpå ble tankene satt ned på papiret.


Bibliografi

  • Biringer i skuddet: Biri skytterlag 150 år: 1839-1989. Biri skytterlag, 1989
  • Biri kirke 225 år: 1777-2002. Gjøvik historielag/Biri Menighetsråd, 2002
  • Svennes gård: en historisk reise med avstikkere. 2004
  • Historiene om kirkene i Tverrdalene. Gjøvik historielag, 2010


Kilder og litteratur


Se også