Forskjell mellom versjoner av «Bogtre»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(satt inn bilde)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Bogtre]]''' benyttes på hest, og er den delen av hestens seletøy som sitter på hver side av halsen og som danner feste for remverket. Består av to tilskårne trestykker. Bogtrea til hverdags var ofte svartmalte, mens stasbogtreet - kanskje mest på større gårder i "gamle dager" - gjerne var dekorert med [[treskurd|skurd]] eller maling.
+
<onlyinclude>{{thumb høyre|No-nb digibok 2014010838007 0426 1.jpg|Bogtre skåret ut i bjørk med dyrehoder og akantusranke. Fra Hanekrop i Ski|Fra Østlid, Martin: Kråkstad b. 1, 1929}}'''[[Bogtre]]''' benyttes på hest, og er den delen av hestens seletøy som sitter på hver side av halsen og som danner feste for remverket. Består av to tilskårne trestykker. Bogtrea til hverdags var ofte svartmalte, mens stasbogtreet - kanskje mest på større gårder i "gamle dager" - gjerne var dekorert med [[treskurd|skurd]] eller maling.</onlyinclude>
  
 
==Kilder==
 
==Kilder==
Linje 7: Linje 7:
 
[[Kategori:Hest]]
 
[[Kategori:Hest]]
 
[[Kategori:Seletøy]]
 
[[Kategori:Seletøy]]
 +
{{F1}}

Revisjonen fra 28. jan. 2016 kl. 19:33

Bogtre skåret ut i bjørk med dyrehoder og akantusranke. Fra Hanekrop i Ski
Foto: Fra Østlid, Martin: Kråkstad b. 1, 1929

Bogtre benyttes på hest, og er den delen av hestens seletøy som sitter på hver side av halsen og som danner feste for remverket. Består av to tilskårne trestykker. Bogtrea til hverdags var ofte svartmalte, mens stasbogtreet - kanskje mest på større gårder i "gamle dager" - gjerne var dekorert med skurd eller maling.

Kilder