Forskjell mellom versjoner av «Borre kommune»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Kumlokk)
({{bm}})
 
(4 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
{{thumb høyre|Kumlokk i Åsgårdstrand merket Borre kommune.jpg|Kumlokk i Åsgårdstrand merket Borre kommune. Det er altså fra før 2002. |[[Bruker:Stigrp|Stig Rune Pedersen]] (2013)}}  
+
{{thumb høyre|Kumlokk i Åsgårdstrand merket Borre kommune.jpg|Kumlokk i Åsgårdstrand merket ''Borre kommune''. Det altså være lagt før 2002. |[[Bruker:Stigrp|Stig Rune Pedersen]] (2013)}}  
'''[[Borre kommune]]''' i [[Vestfold]] ble oppretta i 1838, og dekka opprinnelig omtrent det samme området som dagens [[Horten kommune]]. I 1857 ble [[Horten]] skilt ut etter å ha fått status som [[ladested]]. De to kommunene ble så slått sammen igjen i 1998. I de første fire årene etter dette het også den sammenslåtte kommunen Borre, men i 2002 ble navnet endra til Horten etter at et flertall ba om navneendring i en folkeavstemning.
+
'''[[Borre kommune]]''' i [[Vestfold]] ble oppretta i 1838, og dekka opprinnelig omtrent det samme området som dagens [[Horten kommune]]. Den fikk navn etter bygda [[Borre]]. I 1857 ble [[Horten]] skilt ut etter å ha fått status som [[ladested]]. De to kommunene ble så slått sammen igjen i 1998. I de første fire årene etter dette het også den sammenslåtte kommunen Borre, men i 2002 ble navnet endra til Horten etter at et flertall ba om navneendring i en folkeavstemning.
 +
 
 +
[[Åsgårdstrand kommune]] ble innlemma i Borre i 1965, og ble dermed med videre inn i Horten kommune.
 +
 
 +
Kommunen tilsvarte opprinnelig [[Borre prestegjeld]] unntatt Åsgårdsstrand, som var eget [[ladested]]. Etter at Horten ble skilt ut som egen kommune dekke kommunen tilnærma samme område som [[Borre sokn]], og fra 1965 til 1988 dekka den Borre og [[Åsgårdstrand sokn]].  
  
 
==Kilder==
 
==Kilder==
Linje 9: Linje 13:
 
[[Kategori:Tidligere kommuner]]
 
[[Kategori:Tidligere kommuner]]
 
[[Kategori:Horten kommune]]
 
[[Kategori:Horten kommune]]
 +
[[Kategori:Borre|  ]]
 +
{{bm}}

Nåværende revisjon fra 30. jun. 2022 kl. 14:24

Kumlokk i Åsgårdstrand merket Borre kommune. Det må altså være lagt før 2002.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013)

Borre kommune i Vestfold ble oppretta i 1838, og dekka opprinnelig omtrent det samme området som dagens Horten kommune. Den fikk navn etter bygda Borre. I 1857 ble Horten skilt ut etter å ha fått status som ladested. De to kommunene ble så slått sammen igjen i 1998. I de første fire årene etter dette het også den sammenslåtte kommunen Borre, men i 2002 ble navnet endra til Horten etter at et flertall ba om navneendring i en folkeavstemning.

Åsgårdstrand kommune ble innlemma i Borre i 1965, og ble dermed med videre inn i Horten kommune.

Kommunen tilsvarte opprinnelig Borre prestegjeld unntatt Åsgårdsstrand, som var eget ladested. Etter at Horten ble skilt ut som egen kommune dekke kommunen tilnærma samme område som Borre sokn, og fra 1965 til 1988 dekka den Borre og Åsgårdstrand sokn.

Kilder