Brukersamtale:Event

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 1. des. 2020 kl. 11:27 av Event (samtale | bidrag) (→‎Svein Hauan)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Event! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Fra 1/1-2012 må du oppgi ditt virkelige navn under Mine innstillinger (se retningslinjer for navn). Skriv gjerne også noen ord om deg selv på din egen brukerside.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Event! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Frå 1/1-2012 må du oppgi ditt verkelege namn under Mine innstillingar (sjå retningsliner for namn). Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Chris Nyborg 26. jan 2013 kl. 16:05 (CET)

Innlegg i diskusjonsforumet

Hei, jeg flytta litt på innlegget ditt, og sier derfor fra at det ligger et svar til deg her. Chris Nyborg (diskusjon) 25. apr. 2018 kl. 09:34 (CEST)

Hvorfor uaktuelt med person-mal?

Jeg mener det er behov for en person-mal.--Even Thorbergsen (diskusjon) 1. aug. 2019 kl. 19:54 (CEST)

Hei Even. Denne wikien har tradisjonelt ikke brukt personmaler (infobokser) i særlig grad, men jeg kjenner ikke så godt til begrunnelsen for dette. Dette blir et foreløpig svar, siden mange i NLI fortsatt har ferie. Kommer tilbake til deg snart!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 2. aug. 2019 kl. 09:37 (CEST)
Hei Even! Er det spesielle tilfeller du mener infobokser for personer ville vært særlig nyttige? --Marianne Wiig 22. aug. 2019 kl. 14:57 (CEST)
Jeg mener maler generelt, personmaler spesielt, sørger for at relevant informasjon blir med i artiklene. Jeg bruker Semantic MediaWiki i mine wikier, og der er det i alle fall selvsagt.--Even Thorbergsen (diskusjon) 29. nov. 2019 kl. 14:12 (CET)
Hei Even. Flytta denne diskusjonen hit.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 16. okt. 2019 kl. 09:39 (CEST)

Svein Hauan

Hei. Ser at du har fjerna mesteparten av innholdet i artikkelen om Svein Hauan. Lurte på begrunnelsen for dette.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 21. sep. 2020 kl. 09:53 (CEST)

Begrunnelsen er at artikkelen har vært en kopi av en artikkel i Wikipedia. En slik praksis kan vel ikke være etter retningslinjene. Hadde artikkelen vært mer detaljert enn den i WP, hadde det jo stilt seg annerledes.--Even Thorbergsen (diskusjon) 1. des. 2020 kl. 12:27 (CET)