Brukersamtale:Louise

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 28. mai 2021 kl. 07:21 av Louise (samtale | bidrag) (→‎Malmveien)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Velkommen!

Velkommen ombord, Louise! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på hjelpesidene våre og på nybegynnerbrosjyren. Ellers er det bare å sette i gang med å skrive om lokalhistoriske emner som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukere med samme interesser og eventuelt legge inn dine egne. Du må oppgi ditt virkelige navn under Mine innstillinger (se retningslinjer for navn). Skriv gjerne også noen ord om deg selv på din egen brukerside.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Louise! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan finne andre brukarar med same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne. Frå 1/1-2012 må du oppgi ditt verkelege namn under Mine innstillingar (sjå retningsliner for namn). Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- Olve Utne (diskusjon) 24. mar. 2015 kl. 14:24 (CET)

Flytting

Hei, hvis du er uheldig og får en skrivefeil i artikkelnavnet kan du løse det ved å flytte artikkelen. Rett til venstre for søkefeltet er det en liten pil. Før musepekeren over den, så skal du få opp valget "flytt". På sida som kommer opp skriver du inn riktig navn, og vips så er det gjort, med mindre arbeid enn å opprette artikkelen på nytt. Jeg har sletta den som lå under feil navn nå, så alt er i orden - bare et tips til senere. Chris Nyborg (diskusjon) 13. mai 2015 kl. 10:42 (CEST)

Takk for info. Og takk for at du slettet den første artikkelen så kjapt! --Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 13. mai 2015 kl. 10:56 (CEST)

Flotte bilder!

Så utrolig flott med bilder av forsøk med svedjebrenning og svedjerug på åkeren! Ikke bare gode bilder i seg sjøl, det er også veldig flott å få bilder av slike forsøk og prosesser for å illustrere ting som det i veldig liten grad finnes avbildninger av fra tidligere tider. Hilsen fra en smilende Chris Nyborg (diskusjon) 29. mai 2015 kl. 13:26 (CEST)

Takk for hyggelig tilbakemelding :-) Det er jo utrolig mye materiale i RIksantikvarens arkiver, så fint å kunne dele noe av det! --Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 29. mai 2015 kl. 14:06 (CEST)
Jeg har oppretta Forside:Historiske vandreruter, så vi får en skikkelig presentasjon av prosjektet, for nå var det nok artikler til det. Chris Nyborg (diskusjon) 29. mai 2015 kl. 14:48 (CEST)
Supert! --Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 29. mai 2015 kl. 14:48 (CEST)
Slutter meg til kollega Chris' ros av bildene fra Finnskogen. Veldig interessant å se nye fotografier av noe som jeg trodde var en helt utdødd tradisjon.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 29. mai 2015 kl. 15:14 (CEST)

Brudleruta

Fint stykke om denne interessante vandreruta. Blir snart ukas artikkel, følg med!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. aug. 2015 kl. 12:53 (CEST)

Takk, så stas:-) Jeg skal jobbe litt med den i dag og på mandag... offisiell åpning av ruta er 23. august.--Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 6. aug. 2015 kl. 14:25 (CEST)
Da får dere litt forhåndsomtale. Lykke til med finpussinga.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 6. aug. 2015 kl. 14:31 (CEST)
Kunne du tatt en titt på tabellen jeg har satt inn? Forstår ikke hvorfor den legger seg til slutt i artikkelen. --Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 10:53 (CEST)
Hei. Da fikk jeg det til, etter diverse fånyttes forsøk...Viste seg at det var et tegn som mangla nederst i tabellen. Prøvde først å ta ut den eksterne lenka til "Kulturminnesøk" i overskrifta, men dette hjalp ikke. Mulig at vi lar den stå slik uansett, da vi ikke pleier å ha lenker i overskrifter. Kanskje den passer under "Eksterne lenker" i stedet?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 11:12 (CEST)
Fint, tusen takk. Helt greit å legge den under eksterne lenker i stedet. --Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 13. aug. 2015 kl. 11:19 (CEST)
Hei. Du er godt representert på wikiens forside denne høsten. Jeg synes artikkelen om Flyktningeruta er god, og skremmende aktuell.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. sep. 2015 kl. 12:03 (CEST)

Malmveien

Hei. Flott at det jobbes med artikkel om Malmveien! Dette kan nok bli en kandidat til forsidevisning på wikien i sommer. Har dere mulighet til å laste opp noen bilder også?--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. mai 2021 kl. 09:48 (UTC)

Heisann, det hadde vært flott! Knut WOlden (tror han har brukernavn Knut J Wolden) har lastet opp noen bilder til GAlleriet, men har strevd litt med å finne ut hvordan han skal få satt bildene inn i artikkelen. Jeg har også noen egne bilder jeg tenkte laste opp. Malmveien åpnes offisielt 26. juni, så den bør være ganske aktuell rundt den tiden. Er for øvrig veldig takknemlig hvis du vil bidra litt med formattering av tabellen, og å sette inn kategorier/emneord etc --Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 27. mai 2021 kl. 12:12 (UTC)
Da har vi en plan! Har du mulighet til å få satt inn noen bilder (evt. hjelpe Knut litt), kan jeg ta en titt på tabellen. Satser på at artikkelen er klar før 26. juni.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 27. mai 2021 kl. 13:54 (UTC)
Supert, takk, jeg skal se hva jeg får til med bilder!--Louise Brunborg-Næss (Louise) (diskusjon) 28. mai 2021 kl. 07:21 (UTC)