Velkommen!

Velkommen ombord, Rahu! Om du ikke har tidligere erfaring med wikiarbeide, så er det lurt å begynne med å se gjennom siden «Om wikien» og å ta en titt via basismanualen eller oversikten over hjelpesidene. Den siste siden viser deg videre til hjelp om spesifikke tema. Ellers er det bare å sette i gang med skrivingen om lokalhistoriske emner, inkludert orienteringsartikler om tilgrensende fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan se om andre har samme interesser, og eventuelt legge inn dine på siden der brukerinteresser og ekspertise er listet opp. Skriv gjerne noen ord om deg selv på din egen brukerside også — da er det lettere for alle oss andre å se hvem du er.

Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg ut fra Wikipedia på mange måter. Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Lokalhistorikeres og andre lokalhistorieinteressertes erfaringer, tanker og forslag vil selvfølgelig tillegges stor vekt under prosessen. Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Rahu! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, så er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom basismanualen eller oversynet over hjelpesidene. Den siste sida viser deg vidare til hjelp om spesifikke tema. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne, inkludert orienteringsartiklar om tilgrensande fagfelt, som du har interesse og/eller praktisk eller teoretisk bakgrunn for å skrive om. Du kan sjå om andre har same interesser, og eventuelt òg leggje inn dine eigne på sida der brukarinteresser og ekspertise er opplista. Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på di eiga brukarside òg — da er det lettare for alle oss andre å sjå kven du er.

Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar. Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Erfaringar, tankar og forslag frå både lokalhistorikarar og andre lokalhistorieinteresserte vil sjølvsagt bli lagt mykje vekt på under prosessen. Lykke til! :-)

-- --Hans P. Hosar 6. jul 2009 kl. 14:33 (CEST)

Lenkefiks

Hei :) La inn den lenken du hadde lagt i redigeringskommentaren på Kobbereksportprosjektet. Jeg har egentlig gjort det feil, siden jeg ikke la den inn i et avsnitt for eksterne lenker eller lignende - stoler på at det fikses vha NLI etterhvert ;) Fortsatt god påske! Mvh Siri Johannessen (Siri J) 16. apr. 2017 kl. 15:58 (CEST)

Kikket innom Luktpunkt Oslo og gjorde litt wikifiksing her og der, om jeg har gjort noe som virker snodig håper jeg du spør :) Mvh Siri Johannessen (Siri J) 13. jul. 2017 kl. 01:26 (CEST)

Presentasjon?

Hei, Rahu. Vi blir veldig glade om du legger inn noen linjer om deg selv, eller om hvem du representerer. Fint for andre brukere å vite hvem de har å forholde seg til. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 23. mai 2018 kl. 15:36 (CEST)

Informasjon om bilder

Hei. Jeg døpte om bildet ditt av Fred. Olsens gate 9, og la til filinformasjon. All nødvendig informasjon om bildet sto på Oslobilder, der du hadde henta bildet fra. Det er viktig at du sørger for at informasjon om fotograf og når bildet er tatt er med når du laster opp bilder. Vi oppfordrer også til å gi bilder navn som gjør det enkelt for andre brukere å finne dem. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 23. mai 2018 kl. 16:02 (CEST)

Prishistorisk database

Hei. Jeg har triksa litt med den prishistoriske databasen. Du hadde satt lenker til en annen nettside enn lokalhistoriewiki i selve brødteksten. Fordi wikien er et lukka nettverk av artikler, skal alle utgående lenker alltid være under en egen overskrift nederst i artikkelen. I tillegg er det et par endringer som jeg tror ville gjort artikkelen mye bedre. For eksempel er det veldig lite om tid i artikkelen din. Når begynte man med priskuranter, og når slutta man med det? Jeg ser det er mest informasjon om 1700-tallet i artikkelen. Var det den eneste perioden hvor man drev med dette? En litt mer generell innledning som forteller om denne kildetypen ville gjort artikkelen mye mer leservennlig. (setter inn en kopi av denne på diskusjonssiden til selve artikkelen, i fall noen som kommer forbi ønsker å redigere artikkelen). --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 23. mai 2018 kl. 16:19 (CEST)

Ble minna om at eksternlenkene ikke egentlig er eksterne, siden det er NLIs databaser. Det er tilbakestilt. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 24. mai 2018 kl. 13:24 (CEST)