Velkommen!

Velkommen ombord, Thorbrat! Om du ikke tidligere har erfaring med wikiarbeid, kan det være lurt å starte med å lese litt om wikien. Ta gjerne også en titt på våre nettbaserte wikigrunnkurs og på hjelpesidene i wikien. Ellers er det bare å sette i gang å skrive om de lokalhistoriske emnene du er interessert i. Om du syns noe er vanskelig, kan administratorene våre hjelpe deg.

Skriv gjerne noen ord om deg selv på brukersiden din. Det kan gjøre det lettere for andre brukere å ta kontakt med deg på samtalesiden din. Da vil det dukke opp en oransje stripe i wikien om at du har nye meldinger. Om du har krysset av for det i innstillingene dine øverst til høyre, vil du også få beskjed på e-post. Kanskje vil du finne andre brukere med samme interesser som deg i wikien.

Wikien vår er hele tiden i utvikling, og veien blir i stor grad til mens vi går. Alle brukere er viktige i denne utviklingen. Bruk derfor samtalesider og andre kanaler aktivt til å dele erfaringer, tanker og forslag! Om du skulle være vant til å arbeide på Wikipedia, er det lurt å ha i bakhodet at lokalhistoriewiki.no skiller seg fra Wikipedia på mange måter.

Lykke til! :-)

Velkommen ombord, Thorbrat! Om du ikkje har tidlegare erfaring med wikiarbeid, er det lurt å begynna med å sjå gjennom sida «Om wikien» og å kike gjennom hjelpesidene våre. Elles er det berre å setje i gang med skrivinga om lokalhistoriske emne som du er interessert i. Om du synast noko er vanskeleg, kan administratorane våre hjelpe deg.

Skriv gjerne nokre ord om deg sjølv på brukarsida di. Det kan gjera det lettare for andre brukarar å ta kontakt med deg på samtalesida di. Da vil det dukke opp ei oransje stripe i wikien om at du har nye meldingar. Om du har kryssa av for det i innstillingane dine øvst til høgre, vil du også få melding på e-post. Kanskje vil du finne andre brukarar med same interesser som deg i wikien.

Wikien vår utviklar seg heile tida, og vegen blir i stor grad til medan vi går. Alle brukarar er viktige i denne utviklinga. Bruk difor samtalesider og andre kanalar aktivt til å dele erfaringar, tankar og forslag! Om du skulle vera vant til å arbeide på Wikipedia, så er det lurt å ha i bakhovudet at lokalhistoriewiki.no skil seg ut frå Wikipedia på mange måtar.

Lykke til! :-)

Burist båhtem dehki, Thorbrat! Gu i åvdep birrgi nágan wikijna lä buoremusat låhkåt «Om wikien (dán wiki birra)» ja áj guovladit mija vähkkebelijda. Ietján biesa tjállegåhtet bájjkálatjhisturja ássje birra gu dån berusta. Jus lä duvne tjualbma, máhte máddet mija administratuvrijt dunji viehkedit.

Lä buoragit gu dån tjälitja ietja birra duv adnejbielláj. Dalä álkep ietjá adnejijda duv guladallat duv adnejrudnambielláj. Jus nágan lä tjállem duv adnejrudnambielláj, dalä ihtá oránnsja sárak bielleåjve vuolen gu lä duvne årrå sárdnoma. Jus dav sárgasta duv adnejvälljimbielláj bajemus ålges bielen áj ådtjo e-påsståsárdnoma. Iehkep dån gávna ietjá adneja gu berusti sämmá ässjijt gu dådnå.

Mija wiki l agev åvvdåmin ja bálges lä dahkam gu vádtsemin. Gájk adnej l árrvolis dán åvvdåmij. Dajna berri dån adnet rudnambellijt ja ietjá kanálajt áhte juogadit åtsådallamijt, ussjulmasa ja ájádusa! Jus dån juo tjállám Wikipediaj, dä mujte gu lokalhistoriewiki.no lä måddeláhkáj sierra Wikipediast.

Vuärrbe tjállemijn! :-)

-- --Trond Nygård (Kallrustad) 14. okt 2013 kl. 13:59 (CEST)

En bonde

Hei. Ser du endrer endel startsetninger i artikler fra f.eks: "Svein Ludvig Larsen var prest" til "Svein Ludvig Larsen var en prest". Skal ikke krangle på de du allerede har endra, men vil bare nevne at "var prest" er den vanlige formen, mens "var en prest" er en angloisme som har blødd over fra wikipedia. Det er altså ikke nødvendig å legge til alle disse artiklene foran folks yrker. --Vennlig hilsen Marthe Glad (diskusjon) 23. mai 2018 kl. 14:38 (CEST)

Vokterboliger

Hei. Ser at du vil ha kategori for Vokterboliger på Bergensbanen. Vi forsøker å unngå altfor spesialiserte kategorier på wikien, og i dette tilfellet vil alle artiklene komme opp i hovedartikkelen Vokterboligene på Bergensbanen. Derfor ser vi ikke behovet for en egen kategori for disse vokterboligene. Uansett er det flott at det kommer artikler om dem, så takk for jobben du gjør!--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 13. nov. 2018 kl. 13:12 (CET)

Hei igjen. Ser at du har redigert artikkelen om Taugevatn. Lurer på hvorfor du har fjerna både lenker og bilde.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. jan. 2019 kl. 14:44 (CET)
Fint hvis du også kan oppgi kilder i artiklene dine.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. jan. 2019 kl. 15:33 (CET)

Lensmannsmordene

Hei, jeg har tilbakestilt endringene dine på Lensmannsmordene på Vågård. Hovedregelen på Lokalhistoriewiki er at den som oppretter en artikkel velger målform, herunder valget mellom radikalt og moderat bokmål. I tilfeller der man kraftig utvider en artikkel, eller der det er andre grunner til å endre (f.eks. endre artikkel om en riksmålsaktivist fra nynorsk til bokmål) går det greit å endre, men å bare gjøre slike språklige endringer er ikke greit. Se Hjelp:Språknormer (retningslinjer) for mer om dette. Chris Nyborg (diskusjon) 6. des. 2018 kl. 13:47 (CET)

Åpnet eller åpna

Hei. Viser til Chris' innlegg ovenfor. Å endre preteritumsforma åpna til åpnet i en eksisterende artikkel er ikke i tråd med retningslinjene på wikien. Ser at du har gjort dette ved flere anledninger, blant annet i dag.--Trond Nygård (Kallrustad) (diskusjon) 28. mar. 2019 kl. 14:54 (CET)