Forskjell mellom versjoner av «Digitalarkivet»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Litt om Digitalarkivets forskjellige debattfora og om hva som finnes av kilder)
(Dataregistrert kildemateriale)
Linje 5: Linje 5:
 
Digitalarkivet har også ulike debattfora for spørsmål knyttet til [[slektshistorie|slektsgransking]], arkiv- og kildespørsmål, spørsmål om dataregistrering av kilder og spørsmål om [[skannede kirkebøker]]. Spesielt førstnevnte forum har en stor brukerskare.
 
Digitalarkivet har også ulike debattfora for spørsmål knyttet til [[slektshistorie|slektsgransking]], arkiv- og kildespørsmål, spørsmål om dataregistrering av kilder og spørsmål om [[skannede kirkebøker]]. Spesielt førstnevnte forum har en stor brukerskare.
  
==Dataregistrert kildemateriale==
+
==Digitalarkivets tilbud==
Kjernen i Digitalarkivets korpus av kildemateriale er [[folketellingen 1801]], [[folketellingen 1865]] og [[folketellingen 1900]]. Disse folketellingene er registrert for hele landet.  [[Folketellingen 1875]] er derimot bare registrert for noen få kommuner.
+
Kjernen i Digitalarkivets korpus av kildemateriale er [[folketellingen 1801]], [[folketellingen 1865]] og [[folketellingen 1900]]. Disse folketellingene er registrert for hele landet.  [[Folketellingen 1875]] er derimot bare registrert for noen få kommuner. [[Folketellingen 1910]] er under registrering og vil bli åpnet for søk så snart det har gått 100 år siden tellingen ble gjennomført.
 +
 
 +
Digitalarkivet inneholder også dataregistrerte [[kirkebok|kirkebøker]] og emigrantlister samt en rekke [[web-bok|web-bøker]]. De [[skannede kirkebøker|skannede kirkebøkene]] kan også nås fra Digitalarkivet.
  
 
==Ekstern lenke==
 
==Ekstern lenke==

Revisjonen fra 22. feb. 2008 kl. 16:38

Digitalarkivet er en publiseringskanal for edb-registrert arkivmateriale. Den drives av Arkivverket, og fungerer som portal for Riksarkivets og statsarkivenes digitaliserte materiale. Statsarkivaren i Bergen har ansvar for drift og redaksjon. Tjenesten ble åpnet 23. januar 1998.

Arkivet tilbyr også gratis lagringsplass og visningsverktøy for andre som ønsker å publisere digitalt arkivmateriale. Slikt materiale legges ut på Digitalpensjonatet.

Digitalarkivet har også ulike debattfora for spørsmål knyttet til slektsgransking, arkiv- og kildespørsmål, spørsmål om dataregistrering av kilder og spørsmål om skannede kirkebøker. Spesielt førstnevnte forum har en stor brukerskare.

Digitalarkivets tilbud

Kjernen i Digitalarkivets korpus av kildemateriale er folketellingen 1801, folketellingen 1865 og folketellingen 1900. Disse folketellingene er registrert for hele landet. Folketellingen 1875 er derimot bare registrert for noen få kommuner. Folketellingen 1910 er under registrering og vil bli åpnet for søk så snart det har gått 100 år siden tellingen ble gjennomført.

Digitalarkivet inneholder også dataregistrerte kirkebøker og emigrantlister samt en rekke web-bøker. De skannede kirkebøkene kan også nås fra Digitalarkivet.

Ekstern lenke