Diskusjon:Agnes Nilsen (1907–1996)

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk

Men Gerda Karijord i Misjonsforbundet/Misjonskirken var først, i 1915. Men de kalte prestene for forstandere/pastor m.v., så da faller de kanskje under radaren? http://lederskap.no/artikkel/article/1106041

Jarl V. Erichsen (diskusjon) 21. aug. 2017 kl. 14:40 (CEST)

Jeg har såvidt hørt om henne før. Oppfatter det som at forskjellen er at hun ikke hadde noe presteutdanning, mens både Nilsen og Bjerkås hadde det, og ble formelt prestevia etter sine respektive kirkesamfunns regler. Karijord var så langt jeg har forstått lekpredikant, ikke prest, og hun var ikke representant for et kirkesamfunn (selv om Misjonskirken Norge senere har blitt det). Dermed hadde hun i motsetning til Nilsen og Bjerkås f.eks. ikke vigselsrett. Men det er interessant å få trukket henne fram, så artikkelen Gerda Karijord havner på lista over ting som skal gjøres. Chris Nyborg (diskusjon) 21. aug. 2017 kl. 14:50 (CEST)
Jeg bidrar gjerne med biter om Karijord. Ellers handler vel denne "rangeringen" også om balansen mellom formelle og faktiske forhold. Karijord er i vide kretser regnet som absolutt kvinnepioner i kristen lederrolle. Og nettopp i et friere kirkesamfunn er det kanskje ekstra bemerkelsesverdig at hun fikk denne rollen så tidlig? Jarl V. Erichsen (diskusjon) 21. aug. 2017 kl. 15:06 (CEST)