Duen (passasjerfartøy 1877)

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 3. jan. 2020 kl. 09:23 av Cnyborg (samtale | bidrag) (Teksterstatting – «[[Kategori:Hurum kommune» til «[[Kategori:Asker kommune]] [[Kategori:Hurum»)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk
Duen 2 ved Rådhusbrygga i Oslo.
Foto: AB-leksikon

D/S «Duen» var en båt som gikk i trafikk på Indre Oslofjord. Det nye selskapet Christiania–Sætre Damskibsselskab anskaffet i 1877 båten, som ble bygd i Göteborg. Det ble satt inn i ruten ChristianiaAskerlandetSætreDrøbak. Skipet anløp Konglungen, Bjerkøya, Vettre, Blakstad, Vollen samt ytterligere fem brygger sønnenfor. 1887 ble ruten avkortet til Sætre. I 1893 ble skipet overtatt av det nystartede Dampskibsselskabet Asker, Røken og Hurum. I 1918 var skipet blitt uhensiktsmessig, og ble erstattet av Duen 2. Duen 1 ble solgt til Stavanger, men forliste 1925.

Duen hadde eget posthus ombord, med poststempel 326.

DS Duen var også navn på et skip som tidligere het DS Hindenburg og ble kjøpt av Dampskibsselskabet Asker, Røken og Hurum i 1919. Det gikk i trafikk på den ytre ruten til Sætre. Det ble kalt Duen 2 og var i trafikk ulike steder i verden frem til det ble hugd opp i 1989.

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Duen (passasjerfartøy 1877) er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.