Elisabeth Iversen

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
Den utskrivbare versjonen støttes ikke lenger eller har rendringsfeil. Oppdater eventuelle bokmerker i nettleseren din og bruk nettleserens standard utskriftsfunksjon i stedet.

Elisabeth Iversen (født 24. januar 1901 i Stavanger, død 2. juni 2004) bodde i Stavanger. Iversen, som var enslig, var ansatt i Stavanger Aftenblad. Hun ble hele 103 år gammel.

Hun vokste opp på Storhaug, som datter av fabrikkeier Aug. Iversen. Han eide hermetikkfabrikken Holmen Preserving. Mora Gina, født Helliesen, kom opprinnelig fra Sandnes. Familien bodde i 1910 i Storhaugveien 24, og foruten Elisabeth hadde ekteparet Iversen barna Ella, Andreas og Gunnar. De hadde også tjenestepike.

Elisabeth Iversen var blant de privilegerte jentene i den tidas Stavanger som fikk utdanning utover folkeskolen. Etter middelskoleeksamen var hun et helt yrkesliv ansatt i Stavanger Aftenblad, i ekspedisjonen og annonseavdelingen. Iversen pensjonerte seg i 1971.

På fritida var hun glad i å reise, og besøkte blant annet søstera som bodde i USA. Iversen var også på ferie i mange europeiske land, og som ung reiste hun mye til Sirdal, der hun gikk fotturer. Hun likte dessuten å spille kort og gikk jevnlig i Rebekkalosjen.

Iversen leide i mange år husrom hos lektor Vaula på Tjensvoll. Der bodde hun til langt oppi 90-årsalderen, da hun fikk plass på Mosheim sykehjem. På 100-årsdagen i 2001 ble hun intervjua av Stavanger Aftenblad og spurt om hva hun skulle gjøre da fødselsdagsfeiringa var over.

Jeg kommer ikke til å reise mer på langturer. Jeg har det godt her på Mosheim og så titter jeg på fjernsyn, leser aviser, spiller bingo, går til frisøren av og til og tar livet som det kommer.

Kilder og litteratur

  • Elisabet Iversen i folketelling 1910 for Stavanger kjøpstad fra Digitalarkivet
  • Stavanger Aftenblad, 24. januar 2001: «Vi eldre kan ikke ta alt innover oss».
  • Stavanger Aftenblad, 4. juni 2004: dødsannonse.

Eksterne lenker


Tree.ring.arp.jpg På Lokalhistoriewiki skriver vi artikler om hundreåringer. Vi oppfordrer historielag og enkeltpersoner til å bli med på denne dugnaden. Vi ønsker både bilder og tekst om personene.
Flere artikler og bilder finner du i denne alfabetiske oversikten.