Erik Otto Seligmann

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 6. jan. 2020 kl. 22:56 av TrondSM (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Erik Otto Seligmann (født i Kristiania 19. september 1916, død ca. 1942) var reklametegner fra Tåsen i Vestre Aker. Han var sønn av Richard og Luise Seligmann. Familien besto også av brødrene Hans (død 1932) og Rolf, i tillegg til morens foreldre, Julius og Rosalie Heilbut, som hadde flyktet fra Tyskland. De bodde i Irisveien 20 på Tåsen fra 1933 til 1941, deretter i Kongleveien 40 lenger opp i Sogn hageby.

Da aksjonene mot jødiske menn i Oslo og Aker ble satt i verk 26. oktober 1942, ble Erik Otto Seligmann, sammen med faren og broren, arrestert og sendt til Berg interneringsleir ved Tønsberg. 26. november ble de så transportert til Oslo og ble en del av den store jødedeportasjonen med DS Donau.

Ved ankomst til Auschwitz ble Erik Ottos foreldre og besteforeldre sendt i gasskammeret umiddelbart etter ankomsten. De to brødrene bukket under for sykdom etter relativt kort tid.

Foran huset i Irisveien 20 ble det i 2016 satt ned seks snublesteiner til minne om familien. Erik Otto Seligmanns navn er også oppført på krigsminnesmerket ved Tåsen skole.

Litteratur