Forskjell mellom versjoner av «Finnland under Losby»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(fiks)
m (lenkefiks)
Linje 1: Linje 1:
[[Finnland under Losby|Finnland]] (Finland) er en tidligere [[husmannsplass]] under [[Losby]], øst for [[Mønevann]] i [[Lørenskog kommune]]. Navnet kan komme av at plassen er en gammel [[finnebosetning]], og i så fall ble plassen kanskje ryddet i siste halvdel av [[1600-tallet]]. I kildene er plassen imidlertid ikke nevnt før i [[1822]], så navnet kan også være et såkalt oppkallingsnavn, slik som St. Helena (se under [[Sotue under Losby|Sotue]]). Finnland ble fraflyttet rundt [[1960]], men er nå fritidsbolig. Stua har blitt påbygd, og det er satt opp et nytt uthus.
+
[[Finnland under Losby|Finnland]] (Finland) er en tidligere [[husmannsplass]] under [[Losby (Lørenskog)|Losby]], øst for [[Mønevann]] i [[Lørenskog kommune]]. Navnet kan komme av at plassen er en gammel [[finnebosetning]], og i så fall ble plassen kanskje ryddet i siste halvdel av [[1600-tallet]]. I kildene er plassen imidlertid ikke nevnt før i [[1822]], så navnet kan også være et såkalt oppkallingsnavn, slik som St. Helena (se under [[Sotue under Losby|Sotue]]). Finnland ble fraflyttet rundt [[1960]], men er nå fritidsbolig. Stua har blitt påbygd, og det er satt opp et nytt uthus.
  
 
Tidlig på [[1900-tallet]] bygde [[Hartvig Bache-Wiig]], eier av [[Fjeldhammer Brug]], ei jakthytte rett nord for Finnland – se [[Slottet (Lørenskog)]].
 
Tidlig på [[1900-tallet]] bygde [[Hartvig Bache-Wiig]], eier av [[Fjeldhammer Brug]], ei jakthytte rett nord for Finnland – se [[Slottet (Lørenskog)]].

Revisjonen fra 16. okt. 2009 kl. 20:26

Finnland (Finland) er en tidligere husmannsplass under Losby, øst for Mønevann i Lørenskog kommune. Navnet kan komme av at plassen er en gammel finnebosetning, og i så fall ble plassen kanskje ryddet i siste halvdel av 1600-tallet. I kildene er plassen imidlertid ikke nevnt før i 1822, så navnet kan også være et såkalt oppkallingsnavn, slik som St. Helena (se under Sotue). Finnland ble fraflyttet rundt 1960, men er nå fritidsbolig. Stua har blitt påbygd, og det er satt opp et nytt uthus.

Tidlig på 1900-tallet bygde Hartvig Bache-Wiig, eier av Fjeldhammer Brug, ei jakthytte rett nord for Finnland – se Slottet (Lørenskog).


0230 Lorenskog komm.png Finnland under Losby er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.