Forskjell mellom versjoner av «Flisa stasjon»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side.)
 
(kategorier)
Linje 1: Linje 1:
 
{{thumb|Flisen st.jpeg|Flisen station, Solørbanen.|Ukjent/Norske jernbanestasjoner Origo}}
 
{{thumb|Flisen st.jpeg|Flisen station, Solørbanen.|Ukjent/Norske jernbanestasjoner Origo}}
  
'''Flisen stasjon''' var endestasjon da første del av det som etter hvert ble [[Solørbanen]] åpnet i [[1893]]. Først i [[1910]] ble banen åpnet helt til [[Elverum]]. Fra 1921 ble stasjonsnavnet endret til Flisa. Det står imidlertid fortsatt Flisen på stasjonsbygningen, som er fredet. Den ble tegnet av [[Paul Due]] og oppført av [[Strømmen Trævarefabrik]]. Bygningen er den eneste såkalte førsteklassesbygningen på strekningen, som var Dues debut som jernbanearkitekt. Due sies å ha tegnet både stasjonsbygning, ilgodshus, privet og lokstall (som fikk ny takkonstruksjon i 1912), mens det råder noe usikkerhet med hensyn til både arkitekt og byggeår for det store godshuset, som senere er blitt utvidet og flyttet internt på stasjonen. Due ser ut til å ha brukt omtrent samme idé da han kort etter tegnet [[Otta stasjon]]. Det er trolig at Strømmen Trævarefabrik har stått for byggingen av samtlige.
+
'''[[Flisa stasjon1Flisa stasjon]]''', da skrevet ''Flisen'', var endestasjon da første del av det som etter hvert ble [[Solørbanen]] åpnet i [[1893]]. Først i [[1910]] ble banen åpnet helt til [[Elverum]]. Fra 1921 ble stasjonsnavnet endret til Flisa. Det står imidlertid fortsatt Flisen på stasjonsbygningen, som er fredet. Den ble tegnet av [[Paul Due]] og oppført av [[Strømmen Trævarefabrik]]. Bygningen er den eneste såkalte førsteklassesbygningen på strekningen, som var Dues debut som jernbanearkitekt. Due sies å ha tegnet både stasjonsbygning, ilgodshus, privet og lokstall (som fikk ny takkonstruksjon i 1912), mens det råder noe usikkerhet med hensyn til både arkitekt og byggeår for det store godshuset, som senere er blitt utvidet og flyttet internt på stasjonen. Due ser ut til å ha brukt omtrent samme idé da han kort etter tegnet [[Otta stasjon]]. Det er trolig at Strømmen Trævarefabrik har stått for byggingen av samtlige.
  
 
Passasjertrafikken ble nedlagt i 1994. Stasjonen ligger i [[Åsnes kommune]], 150,15 km fra [[Oslo S]] og 155 moh.  
 
Passasjertrafikken ble nedlagt i 1994. Stasjonen ligger i [[Åsnes kommune]], 150,15 km fra [[Oslo S]] og 155 moh.  
Linje 14: Linje 14:
 
Flisa privet.jpeg|Flisa stasjon, privetbygning. Norske jernbanestasjoner Origo.
 
Flisa privet.jpeg|Flisa stasjon, privetbygning. Norske jernbanestasjoner Origo.
 
</gallery>
 
</gallery>
 +
 +
[[Kategori:Åsnes kommune]]
 +
[[Kategori:Jernbanestasjoner]]
 +
[[Kategori:Solørbanen]]
 +
[[Kategori:Etableringer i 1893]]
 +
[[Kategori:Opphør i 1994]]

Revisjonen fra 8. mai 2017 kl. 07:16

Fil:Flisen st.jpeg
Flisen station, Solørbanen.
Foto: Ukjent/Norske jernbanestasjoner Origo

Flisa stasjon1Flisa stasjon, da skrevet Flisen, var endestasjon da første del av det som etter hvert ble Solørbanen åpnet i 1893. Først i 1910 ble banen åpnet helt til Elverum. Fra 1921 ble stasjonsnavnet endret til Flisa. Det står imidlertid fortsatt Flisen på stasjonsbygningen, som er fredet. Den ble tegnet av Paul Due og oppført av Strømmen Trævarefabrik. Bygningen er den eneste såkalte førsteklassesbygningen på strekningen, som var Dues debut som jernbanearkitekt. Due sies å ha tegnet både stasjonsbygning, ilgodshus, privet og lokstall (som fikk ny takkonstruksjon i 1912), mens det råder noe usikkerhet med hensyn til både arkitekt og byggeår for det store godshuset, som senere er blitt utvidet og flyttet internt på stasjonen. Due ser ut til å ha brukt omtrent samme idé da han kort etter tegnet Otta stasjon. Det er trolig at Strømmen Trævarefabrik har stått for byggingen av samtlige.

Passasjertrafikken ble nedlagt i 1994. Stasjonen ligger i Åsnes kommune, 150,15 km fra Oslo S og 155 moh.