Forskjell mellom versjoner av «Folkevandringstida»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Folkevandringstiden''' er i norsk historie perioden fra omkring år 400 til 550. Navnet kommer av at det i Europas historie skjedde store folkeforflytninger i perioden etter hunernes bev...)
 
(legger til Snartemofunnene)
 
(6 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Folkevandringstiden''' er i norsk historie perioden fra omkring år 400 til 550. Navnet kommer av at det i Europas historie skjedde store folkeforflytninger i perioden etter hunernes bevegelser på 200- og 300-tallet. Norge ble ikke direkte berørt av disse folkevandringene, men man har allikevel valgt å bruke navnet på perioden mellom [[romersk jernalder]] og [[folkevandringstiden]].  
+
'''Folkevandringstida''' er i norsk historie perioden fra omkring år 400 til 550. Navnet kommer av at det i Europas historie skjedde store folkeforflytninger i perioden etter hunernes bevegelser på 200- og 300-tallet. Norge ble ikke direkte berørt av disse folkevandringene, men man har allikevel valgt å bruke navnet på perioden mellom [[romersk jernalder]] og [[merovingertida]].  
  
I europeisk historie regnes folkevandringstidens start til omkring år 300 og den avslutning til omkring år 700.
+
I europeisk historie regnes folkevandringstidas start til omkring år 300 og den avslutning til omkring år 700.
 +
 
 +
Blant funn fra folkevandringstida, kan nevnes [[Rosslandsguden]] og [[Snartemofunnene]].
  
[[Kategori:Folkevandringstida|  ]]
 
 
[[Kategori:Jernalderen]]
 
[[Kategori:Jernalderen]]

Nåværende revisjon fra 28. jun. 2015 kl. 15:04

Folkevandringstida er i norsk historie perioden fra omkring år 400 til 550. Navnet kommer av at det i Europas historie skjedde store folkeforflytninger i perioden etter hunernes bevegelser på 200- og 300-tallet. Norge ble ikke direkte berørt av disse folkevandringene, men man har allikevel valgt å bruke navnet på perioden mellom romersk jernalder og merovingertida.

I europeisk historie regnes folkevandringstidas start til omkring år 300 og den avslutning til omkring år 700.

Blant funn fra folkevandringstida, kan nevnes Rosslandsguden og Snartemofunnene.