Forskjell mellom versjoner av «Folkevandringstida»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m (Folkevandringstiden flytta til Folkevandringstida over omdirigeringsside)
m
Linje 1: Linje 1:
'''Folkevandringstiden''' er i norsk historie perioden fra omkring år 400 til 550. Navnet kommer av at det i Europas historie skjedde store folkeforflytninger i perioden etter hunernes bevegelser på 200- og 300-tallet. Norge ble ikke direkte berørt av disse folkevandringene, men man har allikevel valgt å bruke navnet på perioden mellom [[romersk jernalder]] og [[merovingertiden]].  
+
'''Folkevandringstida''' er i norsk historie perioden fra omkring år 400 til 550. Navnet kommer av at det i Europas historie skjedde store folkeforflytninger i perioden etter hunernes bevegelser på 200- og 300-tallet. Norge ble ikke direkte berørt av disse folkevandringene, men man har allikevel valgt å bruke navnet på perioden mellom [[romersk jernalder]] og [[merovingertida]].  
  
I europeisk historie regnes folkevandringstidens start til omkring år 300 og den avslutning til omkring år 700.
+
I europeisk historie regnes folkevandringstidas start til omkring år 300 og den avslutning til omkring år 700.
  
 
[[Kategori:Folkevandringstida|  ]]
 
[[Kategori:Folkevandringstida|  ]]
 
[[Kategori:Jernalderen]]
 
[[Kategori:Jernalderen]]

Revisjonen fra 14. feb. 2009 kl. 16:50

Folkevandringstida er i norsk historie perioden fra omkring år 400 til 550. Navnet kommer av at det i Europas historie skjedde store folkeforflytninger i perioden etter hunernes bevegelser på 200- og 300-tallet. Norge ble ikke direkte berørt av disse folkevandringene, men man har allikevel valgt å bruke navnet på perioden mellom romersk jernalder og merovingertida.

I europeisk historie regnes folkevandringstidas start til omkring år 300 og den avslutning til omkring år 700.