Grundsetmarkedet: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side.)
 
(formatering)
Linje 1: Linje 1:
 
En antar at '''[[Grundsetmarkedet]]''' – eller ”[[Østerdalen]]s karneval” – opprinnelig ble holdt på [[Grundset]] som ligger ved [[Glomma]] noen kilometer nord for [[Elverum]], men fra første halvdelen av [[1700-tallet]] ble det arrangert på gården Garder i Elverum Leir. Det var en sentral plassering, og her var stor handel mellom nordmenn og svensker. Mange veier ledet til Elverum og Grundsetmarkedet: Der møttes folk fra [[Østerdalen]], [[Gudbrandsdalen]], [[Valdres]], [[Hedmarken]], [[Christiania]] og fra [[Sverige]].
En antar at '''Grundsetmarkedet''' – eller ”[[Østerdalen]]s karneval” – opprinnelig ble holdt på [[Grundset]] som ligger ved [[Glomma]] noen kilometer nord for [[Elverum]], men fra første halvdelen av [[1700-tallet]] ble det arrangert på gården Garder i Elverum Leir. Det var en sentral plassering, og her var stor handel mellom nordmenn og svensker. Mange veier ledet til Elverum og Grundsetmarkedet: Der møttes folk fra [[Østerdalen]], [[Gudbrandsdalen]], [[Valdres]], [[Hedmarken]], [[Christiania]] og fra [[Sverige]].


<gallery>
<gallery>
Linje 7: Linje 6:
</gallery>
</gallery>


Kilde:
== Kilde ==
Espen Andersen blog.
*Espen Andersen blogg.


[[Kategori:Sør-Østerdalen]]
[[Kategori:Marked]]
[[Kategori:Hedmark fylke]]
[[Kategori:Elverum kommune]]




{{Samkult}}
{{Samkult}}

Sideversjonen fra 21. jul. 2016 kl. 09:25

En antar at Grundsetmarkedet – eller ”Østerdalens karneval” – opprinnelig ble holdt på Grundset som ligger ved Glomma noen kilometer nord for Elverum, men fra første halvdelen av 1700-tallet ble det arrangert på gården Garder i Elverum Leir. Det var en sentral plassering, og her var stor handel mellom nordmenn og svensker. Mange veier ledet til Elverum og Grundsetmarkedet: Der møttes folk fra Østerdalen, Gudbrandsdalen, Valdres, Hedmarken, Christiania og fra Sverige.

Kilde

  • Espen Andersen blogg.



5500 milestolpe.jpg Denne artikkelen inngår i prosjektet Samkult.
Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes via denne alfabetiske oversikten.