Forskjell mellom versjoner av «Hans Tandstad»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: '''Hans Petersen Tandstad''' (1885 – 1933) frå Simogarden i Straumgjerde var gardbrukar, lokalpolitikar og aktiv i det frilyndte lagsarbeidet. Han representerte ei viktig gruppe i...)
 
({{nn}})
 
(5 mellomliggende revisjoner av 3 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Hans Petersen Tandstad''' (1885 – 1933) frå Simogarden i [[Straumgjerde]] var gardbrukar, lokalpolitikar og aktiv i det frilyndte lagsarbeidet. Han representerte ei viktig gruppe i det frilynde arbeidet, nemleg den lesande og samfunnsinteresserte bonden. Han dreiv den brattlendte Simogarden, men fann også tid til å engasjere seg i kulturlivet og lokalpolitikken. Han brukte mykje tid i kommunale utval og råd. Han var ordførar i Sykkylven frå 1925 – 33 og var i ein lang periode også styremedlem i [[Sunnmøre Meieri]]. Han var leiar i [[ungdomslaget Samhald]] då laget bygde sitt eige hus, Vårvon i 1912. Som takk for innsatsen med bygginga av [[ungdomshuset Vårvon]] fekk han i 1915 eit skrivestell i sølv med følgjande setning inngravert: “Tak for gjævt arbeid”. Då han døydde stod han i vervet som ordførar i Sykkylven.
+
'''[[Hans Tandstad|Hans Petersen Tandstad]]''' (1885 – 1933) frå Simogarden i [[Straumgjerde]] i [[Sykkylven]] var gardbrukar, lokalpolitikar og aktiv i det frilyndte lagsarbeidet. Han representerte ei viktig gruppe i det frilynde arbeidet, nemleg den lesande og samfunnsinteresserte bonden. Han dreiv den brattlendte Simogarden, men fann også tid til å engasjere seg i kulturlivet og lokalpolitikken. Han brukte mykje tid i kommunale utval og råd. Han var ordførar i Sykkylven frå 1925 til 1933 og var i ein lang periode også styremedlem i [[Sunnmøre Meieri]]. Han var leiar i [[ungdomslaget Samhald]] då laget bygde sitt eige hus, [[Ungdomshuset Vårvon|Vårvon]], i 1912. Som takk for innsatsen med bygginga av ungdomshuset Vårvon fekk han i 1915 eit skrivestell i sølv med følgjande setning inngravert: “Tak for gjævt arbeid”. Då han døydde, stod han i vervet som ordførar i Sykkylven.
  
===Kjelde:===
+
==Kjelde==
 
Gardssoga for Sykkylven bd. 2.
 
Gardssoga for Sykkylven bd. 2.
  
 
{{DEFAULTSORT:Tandstad, Hans}}
 
{{DEFAULTSORT:Tandstad, Hans}}
[[Kategori:Personer fra Sykkylven kommune]]
+
[[Kategori:Personer]]
 +
[[kategori:Sykkylven kommune]]
 +
[[Kategori:Ordførere]]
 
[[Kategori:Sykkylven leksikon]]
 
[[Kategori:Sykkylven leksikon]]
 
[[Kategori:Fødsler i 1885]]
 
[[Kategori:Fødsler i 1885]]
 +
[[Kategori:Dødsfall i 1933]]
 +
{{nn}}

Nåværende revisjon fra 9. mai 2017 kl. 09:30

Hans Petersen Tandstad (1885 – 1933) frå Simogarden i Straumgjerde i Sykkylven var gardbrukar, lokalpolitikar og aktiv i det frilyndte lagsarbeidet. Han representerte ei viktig gruppe i det frilynde arbeidet, nemleg den lesande og samfunnsinteresserte bonden. Han dreiv den brattlendte Simogarden, men fann også tid til å engasjere seg i kulturlivet og lokalpolitikken. Han brukte mykje tid i kommunale utval og råd. Han var ordførar i Sykkylven frå 1925 til 1933 og var i ein lang periode også styremedlem i Sunnmøre Meieri. Han var leiar i ungdomslaget Samhald då laget bygde sitt eige hus, Vårvon, i 1912. Som takk for innsatsen med bygginga av ungdomshuset Vårvon fekk han i 1915 eit skrivestell i sølv med følgjande setning inngravert: “Tak for gjævt arbeid”. Då han døydde, stod han i vervet som ordførar i Sykkylven.

Kjelde

Gardssoga for Sykkylven bd. 2.