Hilde Gunn Slottemo

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 8. mar. 2010 kl. 10:44 av Ida Tolgensbakk (Samtale | bidrag) (Oppretter ny artikkel.)

(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til: navigasjon, søk
Hilde Gunn Slottemo
Hilde Gunn Slottemo er historiker, og har jobbet med arbeiderhistorie og arbeidsliv gjennom blant annet doktoravhandlingen Fabrikkarbeider, far og forsørger. Menn og mannlighet ved Koksverket i Mo i Rana, 1950–1980 som hun avla ved Historisk-filosofisk fakultet på NTNU våren 2002. Hun har også skrevet manns- og kjønnshistorie i ulike sammenhenger, blant annet om menns familieliv i etterkrigstidas Rana[1], om kvinner i tungindustrien [2], om lønnskamp[3] og om kjønn i arbeidshistorien[4].

Lokalhistorisk har Slottemo skrevet kommunehistorie for Rana kommune og skriver nå Skedmo kommunes historie.

Fotnoter

  1. Far og forsørger – et historiefaglig blikk på menns familieliv. Eksempler fra Ranas etterkrigshistorie. Paper til sesjonen ”Familien som argument – nyere tilnærminger til kjønnshistorien”, De Norske Historiedagene, Tromsø 20.-22. juni 2008
  2. Av den russiske typen? Kvinner i tungindustrien i Mo i Rana. I Arbeiderhistorie. Årbok for arbeiderbevegelsens Arkiv og Bibliotek, Oslo 2001.
  3. Lønnskamp og likeverdsdebatt. Likhet og forskjellighet på Koksverket. Historisk Tidsskrift 4, 2007.
  4. Støv, skitt og sot – et arbeidshistorisk blikk på kjønn og kulturelle grenser. I Årbok for Helgeland 2009. Helgeland Historielag, 2009.
    Gutta på golvet. Mannlige industriarbeidere i etterkrigstidas Mo i Rana. I Heimen nr. 3, 2009

Kilder