Kommunegården i Sandvika

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 26. jan. 2018 kl. 08:18 av Kallrustad (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Kommunegården i Sandvika, Arnold Haukelands plass 10 i Sandvika, er et kontorbygg tegnet av arkitektene Narud Stokke Wiig, ferdigstilt i 1990. Her fikk Bærum kommune samlet de fleste av sine etater som før hadde holdt til forskjellige steder, under ett tak. Den estetiske utfordringen lå i å utforme et så stort bygg så nær rådhuset uten å ta all oppmerksomheten fra det. Plasseringen mellom Sandvikselva, E18 og E16 er utnyttet ved å gi byggets fire fasader helt forskjellige uttrykk. Mot elven og rådhuset er fasaden lett i glass, mot motorveien lukket med en bue mot rundkjøringene, og sist brutte flater med lekne elementer mot gågaten og kulturhuset. Glassgaten gjennom Kommunegården forlenger gågaten ut mot fjorden.

Hagbart Solløs' skulptur Motto 1990 med steinblokker og vannspeil pryder borggården, mens terrazzobildet Kretsløp av Ulf Valde Jensen er plassert på veggen ved hovedinngangen.


Koordinater: 59.8888794° N 10.5236126° Ø

Asker og Bærums Budstikke avishode 1899.jpg Kommunegården i Sandvika er basert på en artikkel publisert i Budstikkas AB-leksikon.no og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.