Forskjell mellom versjoner av «Leksikon:Krøllhår»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: Krøllhår, hår av hest (manen) eller ku (halen) som ved en spesiell prosess ble gjort krusete og elastiske. K. ble brukt til stopp i madrasser, stol­seter o.l. {{nhl}})
 
Linje 1: Linje 1:
Krøllhår, hår av hest (manen) eller ku (halen) som ved en spesiell prosess ble gjort krusete og elastiske. K. ble brukt til stopp i madrasser, stol­seter o.l.
+
'''Krøllhår''', hår av hest (manen) eller ku (halen) som ved en spesiell prosess ble gjort krusete og elastiske. Krøllhår ble brukt til stopp i madrasser, stol­seter o.l.
  
 
{{nhl}}
 
{{nhl}}
 +
 +
[[Kategori:møbler|{{PAGENAME}}]]
 +
{{ukategorisert}}

Revisjonen fra 20. jul. 2008 kl. 00:15

Krøllhår, hår av hest (manen) eller ku (halen) som ved en spesiell prosess ble gjort krusete og elastiske. Krøllhår ble brukt til stopp i madrasser, stol­seter o.l.

Historisk leksikon.jpg
Norsk historisk leksikon. Kultur og samfunn ca. 1500 – ca. 1800
Hovedside  | Forord  | Forkortelser  | Forfattere  | Artikler  | Kilder og litteratur
Copyright
Denne artikkelen, med evt tilhørende illustrasjoner, er hentet fra Norsk historisk leksikon 2. utgave, 3. opplag (2004), og er beskyttet av opphavsrett. Den publiseres på lokalhistoriewiki.no etter avtale med Cappelen Damm forlag. Formateringen er tilpasset wikipublisering og forkortelser er skrevet helt ut, men teksten er ellers ikke endret i forhold til den trykte utgaven av oppslagsverket. Videre bruk av tekst eller illustrasjoner forutsetter avtale med Cappelen forlag.
Ukategorisert: Denne artikkelen bør kategoriseres i en egnet kategori.