Leksikon:Landdragon: Forskjell mellom sideversjoner

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Ny side: Landdragon. I 1670-årene og under den store nordiske krig (1700–21) ble det oppsatt flere l.avdelinger i Norge. Dette var nærmest en slags folkevæpning til fots, og ikke, som navnet sk...)
 
m (Robot: Legger til {{Bm}})
 
(Én mellomliggende versjon av en annen bruker er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
Landdragon. I 1670-årene og under den store nordiske krig (1700–21) ble det oppsatt flere l.avdelinger i Norge. Dette var nærmest en slags folkevæpning til fots, og ikke, som navnet skulle tilsi, kavalerister. Under den store nordiske krig var det oppr. 11 l.kompanier sønnafjells og 9 nordafjells; de ble oppløst etter krigens slutt. S.I.
'''Landdragon'''. I 1670-årene og under den [[store nordiske krig]] (1700–21) ble det oppsatt flere landdragonavdelinger i Norge. Dette var nærmest en slags folkevæpning til fots, og ikke, som navnet skulle tilsi, [[kavaleri]]ster. Under den store nordiske krig var det opprinnelig 11 landdragonkompanier sønnafjells og 9 nordafjells; de ble oppløst etter krigens slutt. {{sign|S.I.}}


{{nhl}}
{{nhl}}
{{Bm}}
[[Kategori:Hæren|{{PAGENAME}}]]

Nåværende revisjon fra 12. mar. 2024 kl. 15:16

Landdragon. I 1670-årene og under den store nordiske krig (1700–21) ble det oppsatt flere landdragonavdelinger i Norge. Dette var nærmest en slags folkevæpning til fots, og ikke, som navnet skulle tilsi, kavalerister. Under den store nordiske krig var det opprinnelig 11 landdragonkompanier sønnafjells og 9 nordafjells; de ble oppløst etter krigens slutt. S.I.

Historisk leksikon.jpg
Norsk historisk leksikon. Kultur og samfunn ca. 1500 – ca. 1800
Hovedside  | Forord  | Forkortelser  | Forfattere  | Artikler  | Kilder og litteratur
Copyright
Denne artikkelen, med evt tilhørende illustrasjoner, er hentet fra Norsk historisk leksikon 2. utgave, 3. opplag (2004), og er beskyttet av opphavsrett. Den publiseres på lokalhistoriewiki.no etter avtale med Cappelen Damm forlag. Formateringen er tilpasset wikipublisering og forkortelser er skrevet helt ut, men teksten er ellers ikke endret i forhold til den trykte utgaven av oppslagsverket. Videre bruk av tekst eller illustrasjoner forutsetter avtale med Cappelen forlag.