NEG 247 Strikking

NEG 247 Strikking er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 2013 med tittel Strikking. Utsendarar var Birte Sandvik og Line Grønstad i samband med ei fast utstilling på Norsk Folkemuseum.

Denne spørjelista har samanheng med NEG 211 Strikking frå 2006.

Introduksjon til spørjelista

STRIKKING

Den som besvarer listen er innforstått med at svaret blir arkivert (anonymt) og blir brukt av forskere i dag og i fremtiden. Brukere av materialet må forplikte seg til å verne opphavspersonens og eventuelt andre personers integritet.

Norsk Folkemuseum åpnet i år en fast utstilling om strikking. NEG spurte i 2006 sine medarbeidere om dette emnet, men med en ny utstilling og en ny oppblomstring for strikkekunsten spør vi om strikking en gang til. Vi er ute etter dine erfaringer enten du strikker eller ei. Selv om du svarte i 2006 vil vi at du svarer nå også. Ting kan ha endret seg, både for deg og i dine omgivelser. Skriv gjerne lange og detaljerte svar.

Svarene vil bli brukt i konservator Birte Sandviks forskning og som dokumentasjon av strikking i NEG sitt arkiv.

Dersom du ikke strikker eller har strikket, kan du gå rett til nummer fem. Har du noen gang lært å strikke, fortell gjerne om det, selv om du ikke har strikket senere.

Sjå også

Eksterne lenker