NEG 83 Jakt

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 14. jul. 2022 kl. 09:22 av Larsma (samtale | bidrag)
Hopp til navigering Hopp til søk

NEG 83 Jakt er ei spørjeliste sendt frå Norsk etnologisk gransking i 1961 med tittel Jakt. Utsendarar var Lily Weiser-Aall og Norsk skogbruksmuseum. Denne spørjelista har samanheng med NEG 84 Fangst og NEG 85 Tradisjoner, tro og segner omkring jeger og jaktdyr frå 1961.

Introduksjon til spørjelista

Etter avtale er emnelisten ”Jakt og fangst” som Norsk Skogbruksmuseum i Elverum har utgitt, benyttet som grunnlag for emnelistene nr. 83, 84 og 85. Norsk skogbruksmuseum vil få kopier av svarene som blir sendt til Norsk etnologisk gransking.

Da emnet er så vidtspennende og viktig, har vi delt det på tre spørrelister: nr. 83, Jakt; 84, Fangst og 85, Tradisjoner, tro og segner omkring jeger og jaktdyr.

Disse spørrelister er laget for å kunne benyttes over hele landet, og derfor er det tatt med spørsmål som ikke er aktuelle på alle steder. Opplys i tilfelle at en jaktform som det spørres etter, ikke forekommer på stedet, eller eventuelt har forekommet i eldre tider, men nå er borte. Dersom De husker jaktmetoder som ikke er nevnt i spørrelisten, vær da vennlig å fortelle om dem. Vi er takknemlige for fotografier og riss.

Brukt i publikasjonar

  • Weiser-Aall, Lily Om haren i norsk overlevering. Kilder og problemer Norveg 10(1963) 1-58. Dt.Zsfssg.

Sjå også

Eksterne lenker

  • Jakt (ekstern lenke til spørjelista)