Forskjell mellom versjoner av «Nedre Eiker sogn»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
(Sammenslåing av Nedre Eiker sogn og Nedre Eiker sokn)
Linje 1: Linje 1:
'''Nedre Eiker sogn''' omfatter de delene av [[Nedre Eiker kommune]] som ligger på nordsiden av [[Drammenselva]]: [[Horgen]], [[Krokstadelva]], [[Solbergmoen]] og [[Solbergelva]]. Det bor i 2009 cirka 12 850 personer i sognet. Cirka 79% av disse er medlemmer av Den norske kirke.
+
{{thumb|Nedre Eiker kirke 2013 4.jpg|Soknekirken Nedre Eiker kirke.|[[Stig Rune Pedersen]]|2013}}
 +
'''[[Nedre Eiker sokn]]''' er et av [[Den norske kirke]]s [[sokn]] i [[Nedre Eiker kommune]]. Sognet omfatter de delene av [[Nedre Eiker kommune]] som ligger på nordsiden av [[Drammenselva]]: [[Horgen]], [[Krokstadelva]], [[Solbergmoen]] og [[Solbergelva]]. Det bor i 2009 cirka 12 850 personer i sognet. Cirka 79% av disse er medlemmer av Den norske kirke.
  
 +
Nedre Eiker var opprinnelig et sokn i [[Eiker prestegjeld]]. Fra 1879 var det eneste sokn i [[Nedre Eiker prestegjeld]]. Det ligger nå sammen med [[Mjøndalen sokn]] under [[Nedre Eiker kirkelige fellesråd]].
 +
 +
Soknekirken er [[Nedre Eiker kirke]].
 +
 +
 +
'''Nedre Eiker sogn'''
 
==Kilder==
 
==Kilder==
 +
* {{Årbok for Den norske kirke 2004}}
 +
* {{Prestegjeld og sokn i Buskerud}}
 
* [http://www.nedreeikerkirken.no/ne_om_oss.htm|Om Nedre Eiker menighet på Den norske kirkes nettsted]  
 
* [http://www.nedreeikerkirken.no/ne_om_oss.htm|Om Nedre Eiker menighet på Den norske kirkes nettsted]  
  

Revisjonen fra 14. nov. 2016 kl. 20:44

Soknekirken Nedre Eiker kirke.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013).

Nedre Eiker sokn er et av Den norske kirkes sokn i Nedre Eiker kommune. Sognet omfatter de delene av Nedre Eiker kommune som ligger på nordsiden av Drammenselva: Horgen, Krokstadelva, Solbergmoen og Solbergelva. Det bor i 2009 cirka 12 850 personer i sognet. Cirka 79% av disse er medlemmer av Den norske kirke.

Nedre Eiker var opprinnelig et sokn i Eiker prestegjeld. Fra 1879 var det eneste sokn i Nedre Eiker prestegjeld. Det ligger nå sammen med Mjøndalen sokn under Nedre Eiker kirkelige fellesråd.

Soknekirken er Nedre Eiker kirke.


Nedre Eiker sogn

Kilder