Forskjell mellom versjoner av «Nedre Eiker sogn»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
m (kategorisplitting)
(Kilder)
(2 mellomliggende revisjoner av 2 brukere er ikke vist)
Linje 1: Linje 1:
'''Nedre Eiker sogn''' omfatter de delene av [[Nedre Eiker kommune]] som ligger på nordsiden av [[Drammenselva]]: [[Horgen]], [[Krokstadelva]], [[Solbergmoen]] og [[Solbergelva]]. Det bor i 2009 cirka 12 850 personer i sognet. Cirka 79% av disse er medlemmer av Den norske kirke.
+
{{thumb|Nedre Eiker kirke 2013 4.jpg|Soknekirken Nedre Eiker kirke.|[[Stig Rune Pedersen]]|2013}}
 +
'''[[Nedre Eiker sokn]]''' er et av [[Den norske kirke]]s [[sokn]] i [[Nedre Eiker kommune]]. Sognet omfatter de delene av [[Nedre Eiker kommune]] som ligger på nordsiden av [[Drammenselva]]: [[Horgen]], [[Krokstadelva]], [[Solbergmoen]] og [[Solbergelva]]. Det bor i 2009 cirka 12 850 personer i sognet. Cirka 79% av disse er medlemmer av Den norske kirke.
  
 +
Nedre Eiker var opprinnelig et sokn i [[Eiker prestegjeld]]. Fra 1879 var det eneste sokn i [[Nedre Eiker prestegjeld]]. Det ligger nå sammen med [[Mjøndalen sokn]] under [[Nedre Eiker kirkelige fellesråd]].
 +
 +
Soknekirken er [[Nedre Eiker kirke]].
 +
 +
 +
'''Nedre Eiker sogn'''
 
==Kilder==
 
==Kilder==
 +
* {{Årbok for Den norske kirke 2004}}
 +
* {{Prestegjeld og sokn i Buskerud}}
 
* [http://www.nedreeikerkirken.no/ne_om_oss.htm|Om Nedre Eiker menighet på Den norske kirkes nettsted]  
 
* [http://www.nedreeikerkirken.no/ne_om_oss.htm|Om Nedre Eiker menighet på Den norske kirkes nettsted]  
 
+
{{Eiker Leksikon}}
 
[[Kategori:Nedre Eiker kommune]]
 
[[Kategori:Nedre Eiker kommune]]
[[Kategori:Eiker prosti]]
+
[[Kategori:Tunsberg bispedømme]]
 
[[Kategori:Sokn]]
 
[[Kategori:Sokn]]

Revisjonen fra 14. nov. 2016 kl. 20:45

Soknekirken Nedre Eiker kirke.
Foto: Stig Rune Pedersen (2013).

Nedre Eiker sokn er et av Den norske kirkes sokn i Nedre Eiker kommune. Sognet omfatter de delene av Nedre Eiker kommune som ligger på nordsiden av Drammenselva: Horgen, Krokstadelva, Solbergmoen og Solbergelva. Det bor i 2009 cirka 12 850 personer i sognet. Cirka 79% av disse er medlemmer av Den norske kirke.

Nedre Eiker var opprinnelig et sokn i Eiker prestegjeld. Fra 1879 var det eneste sokn i Nedre Eiker prestegjeld. Det ligger nå sammen med Mjøndalen sokn under Nedre Eiker kirkelige fellesråd.

Soknekirken er Nedre Eiker kirke.


Nedre Eiker sogn

Kilder


Eiker Leksikons logo.jpeg Nedre Eiker sogn inngår i prosjektet Eiker Leksikon og er lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten. Ønsker du å bidra til delprosjektet? Kontakt Bent Ek på hans diskusjonsside!