Norsk Høstfest

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 26. mar. 2017 kl. 13:50 av Siri J (samtale | bidrag)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Norsk Høstfest i Minot, Nord-Dakota er en årlig fire-dagers festival som arrangeres i slutten av september hvert år. Festivalen handler ikke bare om norsk kultur, som navnet antyder, men omfatter også dansk, finsk, islandsk og svensk kultur. Den ble arrangert for første gang i 1977, og omfatter kultur(arv), underholdning, mat fra det skandinaviske kjøkken, dans og mer. I 2017 omfatter den fem haller, en for hvert land. I disse presenteres underholdning, mat, kunsthåndverk, og mer, akkurat som i Scandinavian Heritage Park der alle de fem nordiske landene er representert. Under festen kåres Miss Norsk Høstfest og en kransnedleggelse finner sted i Denbigh i Nord-Dakota til Sondre Norheims ære. Andre fokusområder er Høstfesten på skolene, skandinavisk ungdomsleir, Scandinavian-American Hall of Fame og vennskapsby-båndet mellom Skien og Minot.

Høstfesten er en non-profit-organisasjon og pengene som tjenes går til å ivareta, forbedre og dele skandinavisk kultur, kulturarv samt utdanningsprogram. Festivalen ble arrangert for første gang i 1978 av en gruppe venner med Chester Reiten, Orlan Tollefson og Allen O. Larson blant dem. Vennene ønsket å feire sin nordiske opprinnelse, og i årenes løp har det blitt en festival med titusenvis av besøkende fra hele verden. Andre organisasjoner har blitt til takket være interessen for skandinavisk kultur, blant annet Scandinavian Heritage Association, Høstfest-Heritage Foundation og Telemark Trade Office.

The Chester

The Chester er Norsk Høstfests egen «Oscar», som ble delt ut for første gang i 2011. Statuen viser Chester Reiten og deles ut i fem kategorier til dem som, på festivalen, har ytt sitt ytterste beste for å vise hva Skandinavia er. De må ha gitt festivalens besøkere noe ekstra gjennom sine presentasjoner innenfor kategoriene håndverker (artisan), utstiller (exhibitor), matservering (food concessionaire), frivillig (volunteer) og leder (chairman).

Eksterne lenker

Denne siden er en spire.
Du kan hjelpe den
til å vokse seg
stor og sterk!
Quercus robur1 ies.jpg
Denne sida er ei spire.
Du kan hjelpe henne
til å vekse seg
stor og sterk!