Forskjell mellom versjoner av «Norsk Helse- og Sosialforbund»

Fra lokalhistoriewiki.no
Hopp til navigering Hopp til søk
 
(Én mellomliggende revisjon av samme bruker vises ikke)
Linje 1: Linje 1:
'''[[Norsk Helse- og Sosialforbund]]''' ble grunnlagt i 1965 under navnet '''Hjelpepleierens Landsforening''. Fagforeninga var tilslutta [[Kommunale Funksjonærers Landsforbund]] (KFL). I 1975 ble navnet endra til '''Norsk Hjelpepleierforbund''', og i 1995 til Norsk Helse- og Sosialforbund.
+
'''[[Norsk Helse- og Sosialforbund]]''' ble grunnlagt i 1965 under navnet '''Hjelpepleierens Landsforening'''. Fagforeninga var tilslutta [[Kommunale Funksjonærers Landsforbund]] (KFL). I 1975 ble navnet endra til '''Norsk Hjelpepleierforbund''', og i 1995 til Norsk Helse- og Sosialforbund.
  
Forbundet ble i 2003 slått sammen med [[Norsk kommuneforbund]] til det [[Landsorganisasjon|LO-tilslutta]] [[Fagforbundet]].
+
Forbundet ble i 2003 slått sammen med [[Norsk kommuneforbund]] til det [[Landsorganisasjonen|LO-tilslutta]] [[Fagforbundet]].
  
 
==Kilder==
 
==Kilder==

Nåværende revisjon fra 9. jan. 2015 kl. 12:11

Norsk Helse- og Sosialforbund ble grunnlagt i 1965 under navnet Hjelpepleierens Landsforening. Fagforeninga var tilslutta Kommunale Funksjonærers Landsforbund (KFL). I 1975 ble navnet endra til Norsk Hjelpepleierforbund, og i 1995 til Norsk Helse- og Sosialforbund.

Forbundet ble i 2003 slått sammen med Norsk kommuneforbund til det LO-tilslutta Fagforbundet.

Kilder