Opplandsarkivet

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 23. jun. 2008 kl. 09:41 av Kallrustad (samtale | bidrag) (Ny side: '''Opplandsarkivet''' (etablert i 1981) er et arkiv som tar vare på privatarkiv fra Oppland fylke. Dette er arkiv etter bedrifter, foreninger og privatpersoner. Arkivet er desentra...)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Opplandsarkivet (etablert i 1981) er et arkiv som tar vare på privatarkiv fra Oppland fylke. Dette er arkiv etter bedrifter, foreninger og privatpersoner. Arkivet er desentralisert, med avdelinger i hele Oppland, hovedsakelig lokalisert ved musea i fylket. Foruten tradisjonelle papirarkiv har arkivet også ansvar for lydmateriale (intervjuer og musikk) samt elektronisk kildemateriale.

Arkivet er et samarbeidsprosjekt mellom Oppland fylkeskommune, musea i Oppland og Høgskolen i Lillehammer. I Opplandsarkivets styre er også Statsarkivet i Hamar og historielaga i Oppland representert. Arkivet samarbeider også med Arbeiderbevegelsens arkiv og bibliotek og er fylkesorgan for dette. Arkivets daglig ledelse ivaretas av et sekretariat, som for tida (2008) har tilhold ved Mjøsmuseet på Gjøvik.

I 2006 hadde Opplandsarkivet 4606 registrerte arkiv, tilsvarende snaut 3000 hyllemeter.

Eksterne lenker