Oslo byleksikon

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 16. nov. 2010 kl. 10:35 av Kallrustad (samtale | bidrag) (Ny side: '''Oslo byleksikon''' er et oppslagsverk som har kommet i fem utgaver siden 1938. Femte, og foreløpig siste utgave ble utgitt i 2010. Mens både første- og annenutgaven var enmannsver…)
(diff) ← Eldre revisjon | Nåværende revisjon (diff) | Nyere revisjon → (diff)
Hopp til navigering Hopp til søk

Oslo byleksikon er et oppslagsverk som har kommet i fem utgaver siden 1938. Femte, og foreløpig siste utgave ble utgitt i 2010. Mens både første- og annenutgaven var enmannsverk, av henholdsvis geografen Aksel Arstal og [[Carl Just, har de tre siste versjonene av leksikonet involvert et stort antall bidragsytere. Disse utgavene er gitt ut av Kunnskapsforlaget i samarbeid med Oslo Byes Vel. I tillegg har Oslo byarkiv og Oslo bymuseum støtta opp om arbeidet.

Oslo byleksikon inneholder artikler om byens steder, ikke om personer. Alle Oslos strøk, gater, plasser, parker, skoler, kirker og andre kjente bygninger er omtalt, både de som fortsatt eksisterer og de som er borte. Verkets skal både være et aktuelt oppslagsverk og et lokalhistorisk leksikon.