Romeriksen

Fra lokalhistoriewiki.no
Revisjon per 8. feb. 2011 kl. 11:12 av Nils Steinar Våge (samtale | bidrag) (Kategori)
Hopp til navigering Hopp til søk

Romeriksen var ei gratisavis som i 1990-åra dekket Lørenskog, Rælingen og Skedsmo, men med størst vekt på Lørenskog. Den var en direkte etterfølger av ukeavisa ’’Romeriksnytt’’, som ble startet i 1980 som et borgerlig alternativ til daværende ’’Akershus Arbeiderblad’’ (nå inngått i ’’Romerikes Blad’’). ’’Romeriksnytt’’ ble nedlagt i 1984, men gjenoppsto året etter som abonnementsavisa ’’Romeriksposten’’. Denne avisa gikk konkurs i 1989, og etter eierskifte ble avisa gratisavis under navnet Romeriksen i 1991.

’’Romeriksen’’ ble solgt til ’’Romerikes Blad’’ i 1997, og i 1999 ble strategien for avisa endret ved at den ble distribuert til alle husstandene på Romerike som ikke abonnerte på ’’Romerikes Blad’’, med unntak av husstander i Nittedal og Aurskog-Høland. Endringen kom trolig som et resultat av at ’’Avis1’’ kort ført hadde kommet inn på gratisavismarkedet. Kampen om annonsene ble etter hvert for vanskelig for ’’Romeriksen’’, som kom med sin siste utgave i mars 2002.


0230 Lorenskog komm.png Romeriksen er basert på en artikkel publisert i Lørenskog leksikon og lagt ut under lisensen cc-by-sa. Lokalhistoriewikis brukere kan fritt redigere og utvide artikkelen.
Flere artikler finnes i denne alfabetiske oversikten.